/ Bio & Sanatate / Aloe vera – planta minune

Aloe vera – planta minune

extract de aloe vera
Ignat Adriana on 05/03/2014 - 9:40 pm in Bio & Sanatate

Aloe vera este cunoscută ca "tonicul naturii" întrucât conține mai mult de 200 de constituenți benefici pentru oameni.

Originară probabil din nordul Africii, specia este folosită în fitoterapie încă de la începutul sec. I i.e.n; a fost menționată chiar și în Noul Testament: (Ioan 19:39 Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe....).

Extractele de aloe vera au proprietăți de reîntinerire, vindecare și analgezice, fiind folosite în cosmetică și medicina alternativă. De asemenea, aceste extracte de aloe vera sunt utile și în tratarea diabetului datorită prezenței unor compuși precum manan, antrachinonă și lectine.

În frunza de aloe vera se găsesc 18 aminoacizi, vitamine și minerale, aceasta fiind esențială într-o alimentație sănătoasă cât și la dezvoltarea optimă a organismului și la protejarea sănătății.  Sterolii (colesterină, sitosterol, campesterol, lupeol), hormonii (auxine și gibereline ), lignina și saponinele sunt substanțe din frunza de aloe vera care conferă plantei efectul antibiotic, analgezic, antiviral și antiinflamator.

Este denumită "planta minune" deoarece, datorită acestor substanțe din frunza ei, îi asigură acesteia un efect de ameliorare sau chiar de vindecare a unor boli precum diabetul, atrtrita, cancerul, HIV, boli cardiovasculare, leucemie,psoriazis, dermatită.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->