/ Bio & Sanatate / Antrenează-ți inteligența cu câteva trucuri simple

Antrenează-ți inteligența cu câteva trucuri simple

antreneaza-ti memoria
Ignat Adriana on 24/05/2014 - 12:55 pm in Bio & Sanatate

Pentru a îți antrena coeficientul de inteligență de una singură nu este deloc greu. Trebuie doar să urmezi următoarele trucuri:

1. Fă sport
Exercițiile fizice cresc fluxul de sânge în tot corpul, astfel creierul tău se oxigenează, creierul tău dând un randament mai bun.

2. Antreneză-ți memoria
Cea mai bună modalitate de a-ți dezvolta memoria este de a o antrena prin exercițiu. De exemplu, nu căuta o singură rezolvare pentru o problemă, caută mai multe; dezleagă rebusuri sau cuvinte încrucișate.

3. Înlătură stresul de zi cu zi
La locul de muncă, în pauze, du-te afară și stai la soare. Lumina solară are un efect antidepresiv foarte puternic. În timpul liber desfășoară activități relaxante, nu sarcini suplimentare pentru muncă.

Încearcă să vezi mereu partea plină a paharului. Nu uita că după furtună iese soarele, așa că dacă ai avut parte de un eveniment mai puțin plăcut, cu siguranță vor urma altele pozitive. Evenimentele negative fac parte din viața noastră, doar că trebuie să știm cum să trecem peste ele.

4. Mânâncă sănătos
Consumă alimente bogate în vitamine din complexul B (ficat, carne, ouă, nuci, unt de arahide, germeni de grâu, drojdie de bere, soia, etc.), deoarece acestea sunt responsabile de buna funcționare a celulelor nervoase.

5. Țineți mintea mereu activă
Indiferent unde te afli, chiar dacă ești în concediu sau în vacanță, este important să îți ții mintea mereu ocupată. Citește sau fă exerciții distractive pentru a-ți stimula și a-ți pune mintea la contribuție.

6. Acumulează informații din cât mai multe domenii
Încearcă să te informezi și să fii la curent nu doar cu chestiuni legate de sfera ta de interes, ci extinde-ți aria de interes. Citește și fii la curent cu noutăți din diferite domenii, urmărește documentare, interacționează cu cei din jurul tău și acceptă discuțiile în contradictoriu, care sunt constructive.

7. Adoptă un stil de viață sănătos
Felul în care îți trăiești viața determină și performanțele tale intelectuale. Astfel că, dacă fumezi, bei și nu dormi suficient, toate acestea au efecte negative asupra minții tale. Fumatul reduce oxigenarea creierului, alcoolul tulbură mintea, iar o odihnă insuficientă îți reduce capacitatea de concentrare și îți alterează memoria.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->