Bad Teacher (2011)

Un film despre profesori, elevi, şi şcoală. Spre deosebire de altele de acest gen, nu elevii sunt cei care fac probleme prin comportamentul lor rebel, ci una dintre profesoare. Elizabeth e o tânără care doreşte să plece de la slujba sa de profesoară. Ea a fost căsătorită din interes.

Acum e părăsită de soţul ei şi e nevoită să revină la şcoală. E interesată să facă rost de bani pentru a-şi face rost de silicoane. Peste tot, spre exemplu când răsfoieşte prin reviste, numai asta vede, numai la asta se gândeşte… Copiilor le pune filme şi nu mai are griji, poate să se ocupe cu drogurile din biroul ei şi să doarmă…

Aşa cum în filmele de dinainte elevii urau şcoala, aşa o urăşte Elizabeth. Cu toate acestea, vedem că ea se poate şi schimba în bine şi să devină serioasă. Devine totuşi interesată de activităţi în momentul în care poate face rost de bani, aşa cum e activitatea cu spălatul de maşini sau cu pregătirea elevilor pentru un test.

Elizabeth e simpatică prin felul ei de a fi; nu e un personaj pur negativ şi numai cu defecte. Ajută o colegă mai nesigură pe ea dându-i sfaturi cum să între în vorbă cu un bărbat la o petrecere. În momentul în care se ocupă de elevi ne dăm seama că ea într-adevăr îşi ştie meseria…

Doar e mai rebelă, neavând chef să se complice. Ştie să rezolve şi situaţia cu răspunsurile la test în momentul în care îşi da seama că elevii ei sunt cam slabi. E amuzant cum îl păcăleşte pe acel bărbat şi obţine cheia testului… Scapă şi de acuzaţiile colegei sale pârâcioase… Şi până la urmă şi ajută un elev cu problemele sale.

În cele din urmă, Elizabeth se schimbă… Va renunţa la operaţia ei şi îi va răspunde afecţiunii profesorului de sport. Şi în final o vedem din nou cum îi sfătuieşte pe elevii cu probleme.

Filmul aminteşte şi de altele unde adulţii se comportă imatur la locul de muncă: “The Devil Wears Prada” şi “13 Going on 30” sunt doar două dintre ele.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends