/ Bio & Sanatate / Beneficiile corcoduşelor

Beneficiile corcoduşelor

corcodusele
Ignat Adriana on 30/04/2014 - 9:52 am in Bio & Sanatate

Corcoduşele sunt plante originare din centrul şi estul Europei, care aparţin genului Prunus. Acestea înfloresc devreme primăvara, numărându-se printre primii copaci cu fructe care se coc.

Corcoduşele sunt o sursă bogată de vitamine, proteine, zaharuri, substanţe minerale şi acid citric. Indiferent sub ce formă le consumăm, suc, gem sau compot, acestea sunt esenţiale în dieta noastră pe timp de vară. Datorită conţinutului scăzut caloric şi a conţinutului mare de apă sunt recomandate sub formă de suc, în special, în curele de slăbire.

Corcoduşele ajută la revigorarea şi tonificarea organismului, fiind foarte eficiente şi în bolile stomacului şi în afecţiuni respiratorii acute. Pentru cicatrizarea rănilor sunt bune compresele din suc de corcoduşe amestecat cu apă şi camfor.

Corcoduşele ajută şi la îmbunătăţirea memoriei, a funcţiilor sistemului nervos şi susţin puterea de concentrare datorită fosforului şi a magneziului pe care le conţin. Mai mult decât atât, unii specialişti, susţin că şi sâmburii corcoduşelor sunt buni pentru calmare şi relaxare, recomandându-se arderea lor în camera unde doriţi să vă petreceţi o parte din timp.

Corcoduşele sunt bune consumate in diferite feluri, din acestea se poate prepara şi ţuica.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->