Bioritmul organismului

Bioritmul organelor interne: Orarul organismului

Organismul are o capacitate incredibilă de adaptare şi un bioritm propriu care ajută la economisirea energiei şi sporirea funcţionării organelor.Ceea ce nu ştiai este că organele nu funcţionează mereu la aceeaşi intensitate ci au fluctuaţii de activitate ce sunt asociate cu perioadele de odihnă iar in acest fel sângele este trimis selectiv către unele organe în funcţie de bioritmul lor dar şi de activităţile pe care le face persoana în cauză.

Ce trebuie să ştii despre BIORITM:

  • poate fi influenţat de alimentaţie dar şi de mediul în care trăim

  • lipsa celor 8 ore de somn necesare sau nerespectarea orei de somn încetinesc bioritmul

  • nerespectarea meselor la ore fixe dereglează activitatea organelor importante şi astfel biortimul va fi schimbat.

Bioritmul principalelor organe:

Principalele organe au anumite ore în care sunt active din punct de vedere funcţional.

  • Orele 01-03 – în acest interval se realizează activarea FICATULUI.În acest interval este indicat să dormiţi deoarece activarea ficatului se produce atunci când creierul este oxigenat minim şi se află în odihnă/uneori în somnul fără vise.

De ştiut:  persoanele ce suferă de afecţiuni ale ficatului sau vezicii biliare au somnul întrerupt sau zbuciumat între orele 01-03 iar din acest motiv ficatul nu se poate regenera şi odihni.Acest lucru este valabil şi pentru persoanele care petrec,beau,mănâncă în aceeaşi perioadă deoarece dereglează funcţia ficatului.

  • Orele 03-05 – în acest interval se activează PLĂMÂNII. Bronhiile acestora elimină secreţiile în timp ce noi dormim.

De ştiut: persoanele ce tuşesc între aceste ore sunt suspecte de astm sau tuse nocturnă.Somnul acestora dar şi al fumătorilor poate fi tulburat iar aceştia se trezesc cu dureri de cap sau stări de oboseală.Aceştia mai pot suferi de senzaţii de teamă şi pot deveni neliniştiţi.Toate acestea se datorează lipsei de somn în acest interval orar.

  • Orele 05-07 – între aceste ore se activează INTESTINUL GROS.Ce e de ştiut este că există persoane ce se trezesc,merg la toaletă pentru scaun.Acest reflex defecator este bun iar persoanele ce s-au obişnuit aşa şi-au protejat biortimul intestinal şi au avut o atenţie sporită asupra alimentaţiei.Veştile sunt la fel de bune şi pentru cei ce au reflex defecator imediat după masă.

Ca să eviţi balonarea,constipaţia,bolile de colon dar şi de a preveni apariţia cancerului de colon este indicat să mănânci des şi puţin,în alimentaţie să incluzi fructe şi legume proaspete zilnic dar să şi consumi lichide multe. Dacă ai probleme cu constipaţia este bine să faci sport,acesta este un remediu bun împotriva constipaţiei şi creează la nivel abdominal o presiune ce facilitează scaunul.

  • Orele 07-09 – în această perioadă se activează STOMACUL. Este bine să mănânci în acest interval orar pentru a-ţi menţine greutatea normală dar şi sănătatea. Indicat este să mănânci ceva uşor precum brânză,fructe,legume,cereale integrale,ouă ce sunt călduţe sau la temperatura camerei.Nu este deloc bine dacă consumaţi alimente reci sau fierbinţi deoarece puteţi irita stomacul. Acelaşi lucru se poate întâmpla dacă bei cafeaua pe stomacul gol şi poţi risca să îţi pierzi pofta de măncare.

! Un ceai cald sau lapte cald este o binecuvântare pentru stomacul tău.

  • Orele 9-11 – Devin active SPLINA şi PANCREASUL. Acum este cel mai bun moment să devorezi dulciurile la care ai stat cu gândul.În această perioadă este indicat să ai prima gustare din cele 2 pe zi. Poţi alege mănânci cereale integrale sau făinoase,fructe uscate,legume dulci dar şi biscuiţi.

!!! Evită alcoolul şi sportul deoarece în acest interval orar suprasolicitarea intelectuală este maximă,adică poţi învăţa uşor!

  • Orele 11-13 – în acest interval INIMA se află în cel mai bun tonus din zi.O pauză de jumătate de oră este bună deoarece scade activitatea şi oxigenarea creierului.Chiar dacă inima funcţionează bine nu trebuie să faci efort fizic maxim deoarece pot apărea accidente vasculare din cauza oxigenării cerebrale minime.Poţi lua o pauză de masă sau masa de prânz care nu trebuie să fie exagerată!

  • Orele 13-15 – acum se activează INTESTINUL SUBŢIRE.Dacă ai luat masa mai înainte e foarte bine deoarece bolul alimentar ajunge în intestin care se prezintă într-un tonus bun! Ce trebuie să ştii este că între aceste ore organismul este dispus la efort fizic deoarece tonusul muscular al organismului este în creştere!!!

  • Orele 15-17 – se activează VEZICA BILIARĂ.În acest moment este indicat să bei apă deoarece vezica biliară este activă,pe lângă apă poţi alege şi orice alte lichide. Reţine că poţi avea şi o mică gustare pentru că tonusul digestiv creşte uşor.Chiar şi puţină activitate fizică e bună în acest interval orar! Deci nu lenevi!

  • Orele 17-19 – în această perioadă se activează RINICHII.Trebuie să ştii că masa nu trebuie să conţină alimente grele deoarece poţi îngreuna activitatea rinichilor,cel mai bine este să prepari o masă lichidă (supe,ciorbe,lactate chiar şi ceaiuri). Trebuie să ştii că masa de seara întotdeauna trebuie să fie uşoară.

  • Orele 19-21 – devin active SIMŢTURILE,iar inima şi sistemul circulator au o creştere a tonusului iar acest moment este perfect pentru distracţie,ieşiri prin club. De reţinut este că organismul va răspunde bine la orice tip de tratament sau medicaţie.

  • Orele 21-23 – are loc activarea ENDOCRINĂ şi MERIDIANULUI TREI FOCARE.

Meridianul trei focare se ocupă de calmarea organismului,de încetinirea unor funcţii şi de pregătirea acestuia pentru somn.Este indicat ca între aceste ore să mergeţi la somn şi să permiteţi organismului vostru să îşi înceapă odihnă.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends