Broscuţele ţestoase de Florida cu tâmple roşii

Pentru cine doreşte un animăluţ de casă cuminte, care să stea într-un loc, adică în acvariul ei, broscuţa ţestoasă de Florida poate fi acela.

Este un animal semi-acvatic. Adică trăieşte în apă însă, în sălbăticie, în lacul ei, iese pe mal să facă plajă. Se spune că atunci când stă cu picioarele din spate întinse absoarbe mai repede căldura şi vitamina D3 în organism.

Ce mănâncă? Peşti, ca în mediul ei, alge, carne de pui, viermi uscaţi, salată, măr, deşi preferinţele diferă sau se schimbă în timp. Ele nu hibernează, ci “brumează”: în mediul lor din sălbăticie, devin mai puţin active şi rar se ridică la suprafaţă pentru mâncare sau aer.

Se spune că e bine să fie două broscuţe într-un acvariu, să-şi ţină companie. Totuşi, în momentul în care încep să se muşte şi să se atace prin vas ar trebui separate. Se poate ajunge până la a se ucide una pe alta! Carapacea lor ajunge în lungime cam până la 12-20 cm. De obicei a femelelor e mai mare şi plată pe burtică. Despre broscuţele masculi se zice că au gheruţele mai lungi.

O broscuţă de Florida poate trăi în captivitate între 20-50 de ani, în funcţie de cât de bine e îngrijită.

Denumirea în engleză este “red-eared slider”. Se referă la tâmplele roşii dar şi la faptul că ele alunecă foarte repede de pe pietre înapoi în apă.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends