/ Bio & Sanatate / Candidoza- o boală despre care trebuie să știi cât mai multe!

Candidoza- o boală despre care trebuie să știi cât mai multe!

candidoza
Nelly Șargu on 31/03/2014 - 12:35 pm in Bio & Sanatate

Candidoza este una dintre cele mai întâlnite boli atât printre femei, cât și printre bărbați. 75% dintre femei se întâlnesc măcar o dată în viață cu această maladie.  Deseori, de această boală suferă cuplurile. Candidoza este o infecție cauzata de Candida, o specie de ciuperci. Această ciupercă, în mod normal, se află în intestinul gros și în vagin, dar boala propriu-zisă se declanșează când nivelul acestor bacterii crește brusc.

Simptome

Simptomele bolii pot fi diferite de la femeie la femeie, dar unele, totuși, se aseamănă:

-mâncărimi la nivelul vaginului și/sau vulvei

-scurgeri abundente din vagin, cu o consistență neobișnuită. Deseori, scurgerile au o culoare albă sau gălbuie și un miros urât

-arsuri la nivelul vaginului

-disconfort, înțepături, senzație de usturime în timpul urinării

- disconfort sau chiar dureri în timpul actului sexual

-dureri în zona vulvară

La bărbați, în cazul candidozei, sunt afectate penisul și scrotul. La fel, se manifestp prin roșeață, mâncărimi, discomfort, arsuri, senzații de usturime etc. Trebuie să reții faptul că dacă prietenul tău tot s-a îmbolnăvit de candidoză, în același timp ca și tine, nu ești neapărat tu vinovata. Această  boală se poate transmite sexual, dar nu în toate cazurile. În plus, este și probabilitatea ca el să te fi infectat. A nu se considera că candidoza este o boală feminină, prezentă doar la femei și cauzată doar de bacteriile noastre. Este necesar să consultați un medic împreună, dacă s-a întâmplat să vă îmbolnăviți amândoi.

Diagnostic

Candidoza este o boală destul de ușor de diagnosticat, dar nu la fel de ușor de tratat. Nu îți recomand să te duci la farmacie și să ceri medicamente fără prescripție medicală. Ești obligată să consulți un medic înainte de a lua medicamente, măcar pe cel de familie.

Candidoza poate fi confundată cu reacțiile adverse ale unor medicamente, ale unor antibiotice pe care le-ai luat mai demult și ai uitat de aceasta. Deaceea, este necesar ca medicul să îți spună concret dacă ești bolnavă sau nu. Aceleași simptome le poți avea și din cauza stresului, din cauza temperaturilor ridicate de afară sau, pur și simplu, din cauza unei alte infecții vaginale.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->