Căpitanul America – Soldatul Iernii

Filmele de acţiune în general le atribuim bărbaţilor, însă de ceva vreme producţiile din categoria Marvel, gen X-Men, Spiderman, Thor, Iron Man sau Răzbunătorii ne obişnuiesc cu abordări creative ale celebrelor personaje cu care am crescut, astfel încât nu putem să nu recomandăm şi doamnelor aceste filme.

Cea mai recentă producţie, “Căpitanul America – Soldatul Iernii”, consider personal că nu îi lipseşte nici suspansul, nici acţiunea şi nici farmecul pieselor cinematografice premergătoare, de aceea vă invit să trecem în revistă sumarul filmului şi poate cine ştie, vă conving să îl vizionaţi.

Ulterior evenimentelor din cadrul filmului “Răzbunătorii”, personajul central, Căpitanul America, mai exact soldatul Steve Rogers, încearcă să îşi găsescă cursul şi rostul vieţii în epoca modernă, după ce a fost criogenizat câteva decenii bune în zăpezile Arcticii.

Acţiunea filmului capătă amploare după ce conducătorul trupelor S.H.I.E.L.D. – Nick Fury-, este implicat într-un atentat. Din acest eveniment rezultă că eforturile de securitate mondiale oferite de organizaţia sa au fost, de fapt, preluate de inamicii loiali vechii frăţii Hydra, care activa încă din perioada în care Rogers era un soldat debutant.

Căpitanul America, împreună cu agentul Văduva Neagră – Natasha Romanoff-, în vreme ce sunt căutaţi pentru executare, pornesc într-o călătorie periculoasă de a depista cine se află în spatele coruperii organizaţiei lui Fury. În aventurile lor, ei dau peste Doctorul Zola, care le dezvăluie dezvoltarea latentă a unui proiect de distrugere în masă a potenţialilor criminali, pentru dobândirea controlului mondial. De asemenea, pe urmele lor porneşte un agent cu origini necunoscute, dar cu un palmares uluitor în ceea ce priveşte asasinatele, personaj denumit generic „Soldatul Iernii”.

Fury, fiind considerat mort, îi trimite pe cei doi într-o misiune de sabotare a aparaturii ultra-moderne de distrugere în masă, care se afla sub comanda fostului său camarad, Alexander Pierce – membru al Consiliului Securităţii Mondiale. Misiunii lor se alătură Sam Wilson, cunoscut ca Şoimul. Rogers, Romanoff şi Wilson trebuie să înlocuiască cipurile de control ale maşinăriilor distrugătoare, însă sunt întrerupţi de Soldatul Iernii, care se dovedeşte a fi nimeni altul decât cel mai bun prieten al Căpitanului, Bucky Barnes.

Filmul se încheie cu succesul misiunii de sabotare al planului de distrugere în masă promovat de Hydra. Ezitând să îl lichideze în timpul luptei, Rogers este în cele din urmă salvat de Soldatul Iernii, acesta din urmă făcându-se nevăzut.

Pentru persoanele cu afinităţi legate de acţiune, tehnici de luptă, efecte speciale, şi mult, mult suspans, cel de-al doilea film al seriei „Căpitanul America” este o recomandare absolut necesară. Nu numai partea audio-video a fost una de excepţie, dar şi actorii cărora le-au fost distribuite rolurile filmului au contribuit remarcabil la succesul producţiei. Dintre aceştia nu trebuie să uităm să menţionăm interpretarea deosebită a românului Sebastian Stan – Soldatul Iernii-, care deşi nu a avut foarte multe replici, s-a evidenţiat prin cascadoriile uimitoare pe care le-a realizat.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends