Căpşuni pe balcon

Le poţi planta în ghivece sau jardiniere pe balcon. Vei avea fructe de căpşuni toată vara. Alege în magazinele de specialitate jardiniere adânci ori ghivece cu diametrul de minim 25 cm. Tufele de căpşuni se vor dezvolta cu atât mai bine cu cât vasele sunt mai mari.

Fiecare vas ar trebui să aibă găuri mari de scurgere a apei. Căpşunile au nevoie să fie udate des. În balcon, pune-le spre soare, orientate spre sud.

Cum le cultivi?
-Pune un strat de pietricele ori bile din argilă, de aproape 1 cm;
-Pune apoi pământ de flori, uşor acid, până se umple jardinière, şi o mână de nisip;
-Pnateaza stolonii, câte 2 în ghivecele mari, sau câte 3-4 în jardiniere.

Reţine! Având rădăcini scurte, căpşunile se hrănesc din straturile superioare de pământ. Va trebui să le uzi o dată la 2 zile şi chiar zilnic, în perioadele foarte calde din miezul verii.

Pune bile de argilă în sol, şi acestea îşi vor păstra umiditatea. Cu cât primesc mai multă apă, cu atât fructele vor creşte mai mari şi mai cărnoase. Adaugă îngrăşăminte în apa de udat o dată la 2 săptămâni.

Trucuri: Taie primele 2-3 flori cu foarfeca. Vor creşte mai multe şi vor rodi mai bogat peste 2-3 săptămâni. Cel mai bun fertilizator: gunoiul de grajd; îngrăşăminte pe bază de azot. Schimbă pământul cu totul în al doilea an, dacă vei cultiva căpşuni în aceleaşi jardiniere.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends