Cardul de cumparaturi BCR

Cine nu si-ar dori sa faca shopping in voie si la urma sa mai si primesti bani inapoi de pe urma cumparaturilor? Ei bine, BCR a introdus un card de cumparaturi la care beneficiezi si de o limita de credit, iar in fiecare luna primesti 2% din valoarea cumparaturilor efectuate de tine folosind acest card. De asemenea o data pe an mai primesti inca 1% din valoarea tuturor cumparaturilor.

De foarte mult timp cautam un astfel de instrument de plata insa pana acum bancile nu s-au batut prea tare in oferte si anume va prezint o mica lista cu ofertele celor mai cunoscute banci:
– ING are un card care iti ofera 2% inapoi insa doar la plata facturilor.
– Alpha Bank in parteneriat cu Cosmote ofera un card care iti da inapoi 3% din valoarea facturilor cosmote achitate cu cardul, sau cumparaturile efectuate la partenerii cosmote, iar la celelalte cumparaturi se ofera doar 1%
– Banc Post iti ofera pana la 2% bani inapoi la cumparaturile efectuate. Sistemul lor este putin complicat ca primesti bonusul in puncte, si pentru a face conversia in cash trebuie sa suni la call center-ul lor. Cele mai multe puncte se obtin daca folosesti cardul American Express Gold care se adreseaza insa persoanelor cu venituri de peste 3000 lei
– Cardurile Star BT de la Transilvania ofera bonusuri mai mari decat celelalte carduri prezentate mai sus insa doar la anumiti parteneri

Nu am studiat comisioanele de administrare pentru fiecare card in parte insa cu siguranta sunt decente incat la final de an din bonusuri poti sa achiti lejer comisioanele de administrare si sa-ti mai si ramana cateva sute de lei castig in functie de utilizarea cardului.

Sa facem un calcul simplu luand exemplul cardului de cumparaturi BCR:
– presupunem urmatoarele cheltuieli minime lunare intr-o familie de 2 persoane:
– 300 lei pe benzina
– 500 lei mancare
– 200 lei facturi (telefoane, cablu, curent, gaz, etc.)
– 200 lei haine, pantofi, accesorii, cosmetice …
Deci un total de 1200 lei/luna x 2% = 24 lei lunar primiti inapoi ca urmare a acestor cheltuieli pentru care pana acum nu primeati nimic.

Calculand si bonusul anual de 1% ar insemna inca 144 lei/an restituire. Deci intr-un an poti primi inapoi 432 lei.

Cat te costa acest card?
– 20 lei emiterea, dar la reinoirea cardului nu se plateste nimic, deci taxa se achita o singura data.
– 45 lei comision de administrare anuala a cardului.

Deci reiese un castig de 367 lei. Nu este mult insa nici putin avand in vedere ca am calculat cheltuielile minime pe care le poate face o familie. De asemenea se pot cere inca 2 carduri suplimentare ce pot fi folosite si de ceilalti membri ai familiei.

Cei care se tem de folosirea creditului asociat acestui card pot obtine cardul pe baza unui depozit colateral fara a mai fi nevoie sa prezinti acte referitoare la venit, si astfel la cumparaturi te folosesti de banii depusi, nu de credit.

Chiar si in cazul folosirii creditului tot ce trebuie este sa restitui banii cheltuiti in perioada de gratie si astfel nu vei plati nimic in plus. Bineinteles ca bancile nu pierd niciodata, si se bazeaza pe clientii care uneori mai uita sau cheltuie intr-o luna mai mult decat pot restitui si astfel de aici vin si castigurile bancilor.

O persoana care stie sa-si administreze banii cu siguranta are doar de castigat, mai ales ca metoda de plata cu cardul te scapa si de maruntisul enervant pe care il primesti mereu ca rest.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends