Căsuţele de tip eco

De ceva vreme pe piaţa imobiliară şi în sfera arhitectuarală îşi fac tot mai mult loc căsuţele ecologice. Utilizarea materialelor naturale sau reciclabile a căpătat o nouă dimensiune în vederea creării unor locuinţe cât mai puţin nocive pentru sănătate.

Astfel locuinţele din cărţile de poveşti de forma ciupercuţelor sau în trunchiuri de copac ar putea deveni noile must-have în materie de design arhitectural.

Motivele principale pentru care aceste tipuri de locuinţe ar putea fi din ce în ce mai adoptate în viitorul apropiat sunt date de următoarele aspecte:

– materialele economice pentru construcţie – paie, lut, pietre, lemn, nisip, apă, etc.
– posibilitatea de utilizare a materialelor reciclate pentru accesorizarea locuinţei (parbrize pentru ferestre, paleţi pentru mobilier, etc).
– interioarele spaţioase şi călduroase.
– orientarea către natură.
– lipsa toxicităţii şi a efectului de spaţiu închis etanş caracteristic locuinţelor din mediile urbane.

În sprijinul popularizării acestor tipuri de locuinţe vin şi căsuţele de joacă pentru copii, spre care numeroase firme din ţară se orientează. Acestea sunt realizate în general din lemn, iar mobilierul de interior este tot din acelaşi material, căsuţele putând constitui un formidabil refugiu exterior pentru cei mici.

casuta eco copii

De cele mai multe ori frumuseţea acestor căsuţe este atât de îmbietoare încât şi cei mari şi-ar dori să aibă propriile căsuţe de joacă. De aceea, căsuţele ecologice sunt o alternativă drăguţă şi sănătoasă pentru o viaţă tihnită în mijlocul naturii.

Aspectul inovativ, dar foarte şic al căsuţelor plasează aceste locuinţe într-o permanentă actualitate, mai ales în condiţiile urbanizării excesive a ultimilor zeci de ani. Odată cu popularea spaţiilor cu astfel de căsuţe se poate împiedica şi tendinţa de defrişare, măsură care nu va mai fi necesară ca în cazul construcţiei de blocuri.

casa-de-paie

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends