/ Bio & Sanatate / Câteva exemple de alimente pentru păstrarea tinereţii

Câteva exemple de alimente pentru păstrarea tinereţii

alimente pentru pastrarea tineretii
Ana Drobot on 13/07/2015 - 10:32 pm in Bio & Sanatate, Frumusete

Se spune că după 35 de ani, corpul produce din ce în ce mai puţin colagen, ceea ce înseamnă că pielea devine mai puţin fermă şi astfel apar ridurile.

O serie de alimente care cresc natural nivelul de colagen sunt fructele de pădure. Conţin antioxidanţi care lupta împotriva radicalilor liberi.

Cătina, numită şi ginsengul românesc, este unul din aceste alimente, care, pe lângă că e un foarte bun stimulator al imunităţii, are acţiune antioxidantă care opreşte procesele de îmbătrânire.

Nu e nevoie, iată, de remedii străine – cătina e foarte uşor de găsit în ţara noastră. Atenţie însă: se spune că produsele de cătină consumate seara pot da insomnie.

O altă astfel de plantă este păducelul – care mai e numit şi planta inimii, fiindu-i cunoscute beneficiile pentru afecţiunile cardiace sau emotivitate excesivă. La fel, merisorul şi agrişele.

În plus, fructele de goji au acelaşi efect anti-îmbătrânire, pe lângă proprietatea de a conţine mai mult fier decât spanacul de 15 ori. De asemenea, printre alte exemple de alimente ce combat îmbătrânirea se numără mugurii de pin şi seminţele de in.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->