Câteva sfaturi pentru un ten perfect!

Orice femeie își dorește un ten perfect, luminos, lipsit de imperfecțiuni. Acest lucru este posibil dacă vă îngrijiți în permanență și faceți cel puțin o oră de sport pe săptămână. Mai jos vă ofer câteva sfaturi utile pentru întreținerea tenului.

  1. Folosiți apa termală pentru a vă menține pielea în formă

Este indicat să folosim apa termală pentru a ne împrospăta tenul pe parcursul zilei. Un astfel de spray este de nelipsit din trusa de produse ale unei femei care își îngrijește în permanență tenul. Există mai multe mărci care comercializează această apă ”care face minuni”. Printre acestea se numără Avene,  Ivatherm, Vichy sau La Roche Posay.

  1. Aplicați mereu o bază de machiaj

Dacă folosiți o bază bună de machiaj, fondul de ten se va uniformiza mai ușor, indiferent de textura acestuia. Dacă nu aveti o bază, o cremă hidratantă poate funcționa la fel de bine.

  1. Alegeți și aplicati corect fondul de ten

Alegerea unui fond de ten poate ridica ceva probleme dacă nu știți exact ce să cumpărați. Este important să alegeți textura și culoarea potrivită. În mod contrar, o nuanță mai închisă decât tenul dumneavoastră vă poate conferi un aspect neplăcut, de ”mască”. De asemenea, dacă doriți o acoperire perfectă, este indicat să folosiți o pensulă pentru fondul de ten. Aceasta va ajută să acoperiți si cele mai mici zone ale feței.

  1. Faceți sport!

Orele de sport nu ne conferă doar o bună condiție fizică. Studiile ne arată cât de important este acesta pentru menținerea unui echilibru perfect în viața de zi cu zi. Tenul nostru este mai ferm dacă acordăm câteva minute exercițiilor. Un minim de 60 de minute de efort fizic pe săptămână ne ajută să ne păstrăm tenul mai curat, mai luminos.

  1. Măștile preparate în casă

Măștile naturale, preparate în casă, sunt benefice pentru orice tip de ten. Ușor de preparat, acestea pot fi aplicate oricând. Chiar dacă este mai comod să mergem în magazinele de specialitate și să le cumpărăm, cel mai natural mod de a ne îngriji tenul este să ne facem noi propriile măști.

Masca cu tărâțe și iaurt

Pentru această mască ai nevoie de o lingură de tărâțe, o lingură de iaurt și puțină miere. Amestecul ingredientelor și aplicarea măștii obținute pe față timp de 10 minute îți vor lăsa tenul mai curat. După timpul stabilit, o poți îndepărta foarte ușor cu apă calduță.

Masca cu miere

Știm cât de hidratantă este mierea pentru piele. De aceea, pentru a ne hidrata tenul uscat, este indicat să ne masăm pielea cu o linguriță de miere caldă, cel puțin o dată la două săptămâni. Aceasta este benefică pentru tenul nostru, oferindu-i un aspect luminos. De obicei, masajul dureaza între 5 și 8 minute, după care îndepărtăm mierea cu apă călduță.

Masca cu ou și iaurt

Pentru această mască aveți nevoie de albușul a două ouă și două linguri de iaurt. După ce se amestecă bine, într-un bol, se aplică pe față pentru un interval de 8-10 minute. Se indepărtează cu apă călduță.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends