Ce pastă de dinţi să alegi?

Mulţi dintre noi ne punem această întrebare şi totuşi nu ştim ce pastă de dinţi se potriveşte nevoilor noastre. Ei bine,pentru a te putea ajuta am decis să îţi prezint câteva tipuri de paste de dinţi care cu siguranţă se vor încadra nevoilor şi cerinţelor tale.

 1. Pasta de dinţi antiplacă: îndepărtează placa bacteriană şi previne cariile,bolile parodontale şi cele de placă.În această categorie intră Colgate Total,Lacalut Aktiv şi Lakalut Sensitive.

 2. Pasta de dinţi antitartru: substanţele din aceasta pasta de dinţi are rolul de a reduce tartrul format pe dinţi prin împiedicarea formării acestuia imediat după ce ai efectuat un detartraj la medicul stomatolog.Un exemplu de pastă de dinţi antitartru este Blend-a-med Pro Expert.

 3. Pasta de dinţi desensibilizanta: folosita în mare parte de cei ce au dinţii sensibili la cald sau rece. Printre acestea se regăsesc şi: Sensodyne,Colgate Sensitive, Blend-a-med Expert Sensitive.

 4. Pasta de dinţi pentru albire: aceasta are rolul de a menţine culoare naturală a dinţilor îndepărtând petele fără să se ajungă la nuanţe mai albe faţă de culoarea naturală. Aici enumerăm Colgate Total Whitening Gel,Blend-a-med 3D White.

 5. Paste de dinţi cu ingrediente naturale: având în componenţă doar extracte naturale din plante aceste paste nu distrug structura smalţului deoarece curăţă petele de pe dinţi şi evită formarea plăcii bacteriene.Poţi alege : Hilamaya Herbals,Genna Dent Homeopatic.

 6. Paste de dinţi pentru copii: au fluor în componenţă deoarece dinţii celor mici pot fi supuşi cariilor dacă nu sunt urmăriţi atunci când se ocupă de periaj.Trebuie să observi cantitatea de pastă care nu trebuie să depăşească mărimea unui bob de mazăre şi mai ales că nu va înghiţi pasta pe durata periajului altfel în timp cel mic va fi predispus la fluoroză dentară prin modificarea urâtă a smalţului. Exemplu: Aquafresh Kids,Oral-B Stages,Colgate Junior.

Alegerea îţi aparţine atât timp cât tu ştii ce e mai bun pentru sănătatea dinţilor tăi!

2 Comments
 1. Reply
  Cristina Ionascu 13/06/2014 at 3:53 pm

  Eu am aflat de la un doctor foarte bun, cat de periculos poate fi florul pentrul gingia mea si in pentru corpul meu. La recomandarea doctorului am inceput sa folosesc o pasta de dinti naturala cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Un prim lucru pe care il observi cand incepi sa folosesti o pasta de dinti naturala, e ca face foarte putina spuma…..in general pasta de dinti chimica, cu flour am inteles ca face spuma multa pentru ca contine detergenti. Eu de cand folosesc pasta acesta naturala, imi vine sa o folosesc mereu…sa ma spal din ora in ora. Pup

  • Asa este draga mea,fluorul este periculos in cantitati mari in organism,dar in pasta de dinti nu este o cantitate mare care sa fie atat de periculoasa.Fluorul nu dauneaza gingiei asta in cazul in care esti tu alergica,se stie ca fluorul este bun in prevenirea aparitiei cariilor dentare deoarece creste rezistenta smaltului la bacteriile acide care provoaca aceste carii. E bine ca te speli cu pasta de dinti din plante.Totusi tine minte ca e bine sa mai schimbi din cand in cand pasta de dinti astfel incat sa atribui dintilor tai minimul de fluor si alti nutrienti ce se gasesc in pastele de dinti si asa eviti ca dintii tai sa devina sensibili Este recomandat ca pe langa periajul efectuat de tine sa folosesti ata dentara si apa de gura pentru a preveni aparitia unui miros neplacut al gurii si pentru a fi sigura ca ai curatat bine zonele interdentare.

Dati un raspuns

Fashion & Trends