/ Bio & Sanatate / Ce secrete ascunde ceaiul de urzică?

Ce secrete ascunde ceaiul de urzică?

ceai de urzica
Nelly Șargu on 25/05/2014 - 5:03 am in Bio & Sanatate

Urzica este una dintre planele cu cea mai largă întrebuințare medicinală. Încă din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri cunoșteau și apreciau proprietățile miraculoase ale urzicii. Unul dintre produsele cel mai frecvent consumate este ceaiul din urzici.

Ceaiul de urzici se prepară din frunzele uscate ale acesteia. În mod normal, se adaugă 2 lingurițe de frunze uscate mărunțite la 200-250 ml de apă fiartă. Ceaiul se acoperă cu ceva și se lasă 10 minute. Poți consuma pe zi câte căni pe zi dorești, dar medici recomandă să nu depășești limita de 4 căni.

Unul dintre efectele principale ale ceaiului de urzici este capacitatea acestuia de a calma durerile de cap, chiar și migrena puternică. După o zi plină de stres, cel mai bun calmant ar fi un film și o ceașcă de ceai de urzici. Pe lângă efectele calmante, urzica liniștește tulburările intestinale.

Deasemenea, soluțiile pregătite din urzică sunt folosite ca tratament împotriva acneei și al alergiilor, stimulează buna funcționare a sistemului cardiac, combate dezvoltarea infecțiilor urinare, luptă cu diareea și hemoroizi.

Ceaiul de urzică îl găsești în orice farmacie la un preț care nici pe departe nu oglindește beneficiile acestuia.

ceai_urzica


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->