Ceaiuri benefice în perioada menstruaţiei

Ştim că menstruaţia nu este atât de plăcută mai ales când este însoţită de crampe abdominale si durere în zona sânilor. Ce nu ştii încă este faptul ca exista cateva ceaiuri care te pot ajuta să scapi de senzaţia neplăcută din această perioadă. Îţi recomand câteva ceaiuri care te vor ajuta cu siguranţă.

1.Salvia:

Este cunoscută pentru gustul său puternic aromat şi pentru faptul că este bogată în uleiuri volatile ce au rol terapeutic. Ca să o prepari nu e greu,trebuie să dai  o fugă la Plafar şi foloseşti o jumătate de linguriţă de patru ori pe zi înainte de masă pe o perioadă de o lună de zile.Aceasta este benefică pentru ciclul menstrual dureros sau abundent dar şi că echilibrează nivelul hormonilor din organism astfel încât să asigure buna funcţionare a glandelor endocrine. De asemenea este bun pentru femeile la menopauză deoarece îndepărtează transpiraţia şi bufeurile.

2.Băi cu coada şoricelului:

Această plantă este antiinflamatorie şi îndepărtează durerile. Prepararea acesteia nu este dificilă pentru că tot ce trebuie să faci este să torni un litru de apă fierbinte peste 75 g de coada şoricelului după care o laşi acoperită circa 20 de minute.După se strecoară şi se pune peste apa din cadă. Este bine să stai 10 minute în apă iar apoi să stai relaxată în pat. Vei observa schimbările la scurt timp.

3.Infuzie din petale de trandafir:

Uleiurile din petalele de trandafir pe lângă efectul relaxant ajută şi la echilibrarea hormonilor. Ca să poţi face infuzia trebuie doar să pui cateva petale de trandafir intr-o cană peste care torni apa clocotită după care o laşi acoperită cam 5 minute şi apoi o strecori şi o bei. Dacă nu îţi place gustul poţi adăuga o lămâie şi zahăr. Dacă menstruaţia ta este dereglată să ştii că infuzia din petale de trandafir te va ajuta foarte mult.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends