/ Bio & Sanatate / Cele mai bune sucuri naturale!

Cele mai bune sucuri naturale!

prepararea sucurilor naturale
Raluca Cercel on 21/03/2014 - 12:50 pm in Bio & Sanatate

Există multe persoane care consumă băuturi carbogazoase, care nu sunt deloc sănătoase deoarece riscurile de expunere la obezitate, diabet sau boli de inima sunt majore.

Noi vă oferim câteva variante de sucuri sănătoase pe care le preparaţi rapid, în propria bucătărie.

1. Sucul de ghimbir sau gingerata- sunt necesare: o rădăcină potrivită de ghimbir, o lămâie, miere şi apă. Ghimbirul trebuie curăţat, spălat şi tăiat în bucăţi mari. Apoi, folosiţi un blender sau un storcător de fructe. Adăugaţi pulpa lămâiei, în bucăţi mari, alături de ghimbir şi puneţi miere, după gust.La final aveţi nevoie de un tifon pentru a separa sucul de pulpă.Îl amestecaţi cu apă şi sucul de ghimbir este gata. Cantitatea de apă depinde mult de gustul fiecăruia. Ghimbirul este picant, aşa că puteţi adăuga apă şi miere în funcţie de cât de concentrat doriţi să fie. Sucul de ghimbir creşte imunitatea, iar datorită efectului antiinflamator vă scapă şi de durerile de cap. Folosiţi-l şi în caz de indigestie, afecţiuni biliare sau laringită. Iar dacă aveţi greţuri, este remediul ideal.

2. Următoarea reţeta este aromată şi conţine mai multe ingrediente. Aveţi nevoie de: 2 portocale, o lămâie, o linguriţă de ghimbir ras, o jumătate de linguriţă de nucşoară, o jumătate de linguriţă de scorţişoară, flori de levănţică uscate, o floare de anason, o jumătate de baton de vanilie, miere după gust, sirop de arţar, apa minerală.

Trebuie să stoarceţi zeama de la două portocale şi o lămâie. Puneţi sucul într-un pahar şi adăugaţi pe rând ghimbir, nucşoară, scorţişoară măcinată şi levănţică. Aceasta trebuie zdrobită bine între degete pentru a-şi elibera toate uleiurile esenţiale.

După aceea, pisaţi anasonul şi scoateţi seminţele din batonul de vanilie. Îndulciţi băutura cu sirop de arţar sau miere polifloră, pentru a obţine o culoare cât mai intensă.

Strecuraţi apoi amestecul printr-o sită sau strecurătoare şi adăugaţi apă minerală.

Prepararea sucurilor naturale va aduce sănătate, energie şi economisirea banilor!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->