Clopoţeii de vânt

Unul din ornamentele tot mai des întâlnite când mergem pe stradă. Ne bucurăm să-i vedem şi să-i auzim de la câte un geam de bloc în timp ce mergem pe străzi pustii, pe care nu se aude aproape nici un sunet.

La târguri şi prin magazinele de suveniruri sunt printre obiectele care ne reţin imediat atenţia. Şi totuşi… de ce? Ce este special la ei?

Dacă mergem în China antică, aflăm că în vremurile de demult clopoţeii de vânt erau folosiţi pentru a alungă blestemele. Funcţionau că un avertisment împotriva catastrofelor naturale.

De asemenea, pentru chinezi sunetul instrumentelor musicale, inclusiv al clopoteilor, mergea mână în mană cu schimbările anotimpurilor şi cele astrologice.

Muzica reflectă stările fiinţei umane în timpul vechilor regi chinezi, în sensul că în funcţie de stări se producea o muzică corespunzătoare pentru a realiza un echilibru.

Probabil pornind de la aceste vremuri de demult şi la obiceiurile de atunci, clopoţeii de vânt calmează stările de anxietate şi oboseală. Inclusiv stimulează creativitatea.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends