/ Diverse / Columbofilia în rândul femeilor

Columbofilia în rândul femeilor

porumbei voiajori
Dumitrescu Madalina on 29/05/2014 - 4:56 am in Diverse

Porumbeii au reprezentat pentru oameni încă din cele mai vechi timpuri un simbol puternic ce a variat de la o cultură la alta, cum este şi cazul Egiptului antic, unde aceştia erau folosiţi la înştinţarea încoronării faraonului sau la anunţarea sosirii vaselor în port.

Ei fuseseră preluaţi de la perşi (aduşi din Asia Mica) care venerau porumbeii în virtutea faptului că aceştia o salvaseră pe fiica lui Astarte, atunci când Semiramida a fost abandonată, dar găsită la poale de munte de către un grup de ciobani datorită unui stol de porumbei ce zburau în jurul ei; astfel hulubi au devenit păsări cu caracter sfănt.

Astăzi pe lângă caracterul socio-sportiv pe care îl deţin aceste păseri se mai poate vorbi şi de unul economic, pentru că în urma unor dure concursuri cei mai buni sunt evaluaţi la preţuri foarte mari, un bun exemplu este acel când un porumbel Blue Prince a domnului Pros Roosen ce a fost vândut la suma record de 156.000 de euro.

Concursurile de porumbeii au prins avânt în România relativ târzi faţă de alte state precum Belgia sau Olanda, considerate ţări-mamă a sportului columbofil modern. Dacă la sfârşitul secolului al XIX-lea existau deja puternice competiţii sportive în statele sus menţionate, la noi ele au început mai târziu, mai precis în plin început de secol XX.

Astăzi România este pe locul trei în lume ca număr de crescători raportat la demografie, însă este printre ultimele locuri la columbofili de sex feminin. Factorii care duc la un astfel de rezultat sunt multipli precum cel financiar sau lipsa unei programe sau campanii care să promoveze acest sport atăt de îndrăgit de doamnele din alte ţări.

Cu timpul asociaţiile de specialitate vor întreprinde acţiuni pentru promovarea acestui sport în rândul femeilor, ci şi mass-media care ar putea să aducă un aport substanţial în acest caz, pentru că pe lângă faptul că antrenează caracterul competitiv al doamnelor, este şi un sport de relaxare.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->