/ Psihologie / Compasiune

Compasiune

adoptie copii
Alexandra Muja on 24/09/2014 - 9:15 pm in Psihologie

De ce atunci cand vine vorba despre animale, fie ca e vorba de catei sau pisici, papagali sau hamsteri, oamenii sunt primii care fac proteste sau mitting-uri impotriva abuzurilor asupra animalelor, dar cand ar trebui sa ajute un seaman de-al lor nimeni nu face nimic?!

Sunt mii de copii si adolescenti abuzati nu numai de straini ci si de propriile familii, mii de femei care sunt batute zilnic, mii de copii la centre care au nevoie de ajutor, de caldura unei mame, sa simta iubire, sa simta ca fac parte dintr-o familie. De ce lumea nu face nimic?

Daca o persoana este abuzata, fie ca fizic sau emotional, ea are nevoie de ajutor de specialitate. Rare sunt cazurile in care persoanele in cauza se duc singure sa ceara ajutor.Daca nimeni nu le observa, se inchid in ele si le este frica sa spuna cuiva prin ce trec.

De ce sunt atat de putine adoptii in Romania? De ce statul nu indeamna familiile ce nu pot face copii sa adopte? De ce copii de la centre nu sunt ingrijiti in sanul unei familii sau macar sustinuti financiar? De ce femeile se tem sa-si acuze partenerii de viata de violenta domestica? De ce copii cu handicap nu au o sansa la un viitor normal?

Intrebari fara raspuns… Oamenii prefera sa nu vada si sa nu auda. Asa au fost “crescuti” de mici, iar acum nu se mai pot schimba. De ce sa nu le dam o sansa la viitor semenilor nostrii? De ce? Pentru ca fiecare se gandeste doar la el si la binele sau…. De ce tara noastra are atat de putini voluntari?De ce lumea nu vrea sa ajute?Nu stiu.

Nu v-ati simti mai bine daca ati stii ca datorita voua un copil zambeste? Ca o mama a scapat de sotul abuziv, iar copii sai sunt in sfarsit fericiti, fara certuri, batai sau cuvinte vulgare? Ca o femeie a trecut peste abuzul fizic cu ajutarul tau?

Ca un batran e fericit ca ai stat de vorba cu el si ca ti-a povestit grijile sale? Schimba-te tu, iar cei din jurul tau te vor urma! Fa ceva pentru o lume mai buna! Arata putina compasiune pentru aproapele tau! Fa ceva pentru tine si pentru o lume mai buna!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->