/ Psihologie / Crede în tine și vei reuși!

Crede în tine și vei reuși!

gandire-pozitiva1-774x400
Ina Marin on 19/04/2014 - 10:05 am in Psihologie

Ȋncrederea în sine reprezintă, mai ales, în zilele noastre o forță vitală, un motor  de accelerare a propriilor performanțe și succese. Dar, din păcate nu toți ne putem lăuda cu o puternică  încredere în sine, în puterea de a reuși și a acționa cât mai eficient. Din cauza ei, mai exact, din cauza absenței acesteia, putem pierde multe posibilități și multe situații, care ne pot schimba definitiv viața în sens pozitiv.

Și totuși, de ce este atât de importantă încrederea în sine? Pentru că reprezintă modul în care ne percepem pe noi înșine, propria valoare raportată la un mediu important pentru noi: familie, relații, job etc. Ȋncrederea în sine se formează la o vârstă foarte fragedă, de aceea relația copil - părinți, metodele de educare pot avea un rol decisiv în formarea acesteia.  Cu atât mai mult cu cât noi, femeile se pare, că suferim mult mai mult decât bărbații. Din fericire, încrederea în sine se poate învăța…

De aceea, dragele mele vă sugerez câteva idei , care vă pot construi treptat încrederea în sine( la mine, a funcționat perfect, căci, la un moment dat am suferit și eu de această  “boală”).

  • Ȋn fiecare zi repetați: Am încredere în mine că voi reuși. La prima vedere pare o metodă banală, dar prin puterea autosugestiei, aceste vorbe se “materializează” și devin un credo, iar mintea este programată să accepte această realitate.

  • Ȋncercați să vă axați pe calități, și nu pe defecte. Fiecare persoană prezintă calități, dar și defecte. A vedea doar părțile negative duce la o deterioare gravă a încrederii. Amintițivă de situațiile în care aceste calități v-au fost utile.

  • Ȋnvățați mereu. Sunt atâtea lucruri noi de învățat, iar cu cât cunoaștem mai multe, cu atât ne simțim mai puternici în sfera în care activăm, deci mai încrezători.

  • Fiți independente! Orice formă de dependență, inclusiv,  cea financiară poate fi periculoasă. A învăța să te descurci singură este o modalitate de a-ți învinge temerile, fobiile. Faceți ceva de care vă este absolut teamă (ex. vorbitul in public).

  • Stabiliți-vă țeluri. Nimic nu este mai  motivant decât realizarea unor anumite scopuri. De aceea, recomand să începeți cu țeluri ușoare, și să continuați cu cele mai dificile. Acest lucru vă va “obliga” să vă acordați o notă mai mare.

Ȋn concluzie, aș vrea să precizez că absolut orice este posibil. Inclusiv, să fim mai

încrezătoare.  Ca și femei, avem nevoie de asta. Căci, o femeie care crede în ea , care e conștientă de atu-urile ei, de senzualitatea ei, va ieși întotdeauna din anonimat.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->