Creează-ți propriul parfum

Ai impresia că parfumurile din comerț nu te mai reprezintă, că sunt prea costisitoare sau pur și simplu nu ai găsit o aromă care să ți se potrivească ?

Iată răspunsul: fă-ți propriul parfum din mentă și rozmarin, un parfum ideal pentru zilele toride de vară, care îți va conferi prospețime și un miros foarte plăcut, care sigur nu te va lăsa să treci neremarcată.

Pentru a-ți crea propriul parfum ai nevoie de următoarele ingrediente:
– o portocală
– o lămâie
– 50 ml vodkă
– 115 ml de apă de trandafir (se găsește în magazinele naturiste și în farmacii)
– o linguriță de frunze proaspete de mentă
– o linguriță de frunze proaspete de rozmarin

Iată cum trebuie să prepari ingredientele de mai sus:

Frunzele de mentă și de rozmarin trebuie spălate bine și uscate într-un prosop sau într-un șervet mare din hârtie. Tija trebuie îndepărtată și frunzele puse într-un bol, peste care se toarnă vodka, care a fost fiartă înainte. Lămâia și portocala trebuie spălate bine, pe urmă trecute prin răzătoarea mică.

Cojile rase trebuie adăugate în bolul cu frunzele de mentă și rozmarin. Apa de trandafir trebuie încălzită separat la bain marie, pe urmă se pune și ea în bol alături de cojile rase de portocală și lămâie și de frunzele de mentă și de rozmarin.

Întreaga compoziție trebuie amestecată, după care se acoperă bolul și se ține la frigider timp de o săptămână, însă în fiecare zi trebuie amestecat. După ce s-a încheiat săptămâna, respectiv timpul alocat, lichidul trebuie strecurat printr-un tifon și turnat într-un flacon din sticlă, de culoare închisă, și închis foarte bine cu un capac.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends