Cum folosim corect lama? 5 sfaturi pentru o epilare ca la carte

Cred că ai auzit destule mituri despre epilatul cu lama de genul: dacă te epilezi cu lama, părul crește mai des și mai gros, se exfoliaza pielea, se irită, firele încep să crească sub piele și multe altele de acest fel.

În primul rând, de la folosirea lamei, nu crește mai mult păr și nici mai gros nu se face, deoarece lama nu poate influența un proces pur biologic, creșterea părului fiind condiționată doar de factori hormonali. Mai departe, de la utilizarea frecventă a lamei, pielea ajunge, într-adevăr, să se exfolieze, dar aceasta are loc doar la nivelul celulelor moarte, ceea ce este benefic pentru sănătatea pielii tale. Dacă lama este folosită corect, ea nu afectează în mod negativ celulele vii. Iritarea, care se manifestă destul de des, este cauzată de epilarea incorectă și de absența hidratării de după. Astfel, de fiecare dată când ieși de la duș,  aplică cremă sau ulei de corp. Aceasta va hidrata pielea și nu va permite creșterea firelor de păr sub piele, cum se întâmplă în cazul în care pielea ta este uscată.

Lama este cel mai ușor și cel mai rapid mod de a te pregăti pentru o întâlnire spontană, dar trebuie să știi cum să o folosești corect, pentru ca efectele enumerate mai sus să nu te deranjeze și să-ți strice planurile cu câteva minute înainte de a ieși din casă.

epilare cu lama de ras

Reguli de bază pentru epilarea cu lama

  1. Nu cu apă fierbinte!

Știm că îți place să stai sub apă cât mai fierbinte, dar atunci când vrei să te epilezi, fă-o un pic mai rece. În cazul în care pielea s-a făcut mai moale de la apa fierbinte, există riscul să te tai sau să te iriți rău de tot. Stai vreo 2 minute sub apă mai rece, ca pielea să-și revină și apoi dă-i start procesului!

  1. Folosește spumă sau gel de ras

Majoritatea dintre noi consideră că și săpunul este destul de ok, dar acesta poate să usuce pielea prea tare și să cauzeze creșterea firelor subcutanate. Există gel pentru ras special pentru femei, dar este bun și cel pentru bărbați, numai dacă tatăl sau iubitul tău nu are nimic împotrivă.

  1. Nu te epila cu lamă pentru bărbați!

Nu degeaba natura ne-a făcut diferiți, bărbați și femei. Lamele de ras pentru bărbați au o altă structură, iar tu ai nevoie de una adaptată pielii feminine. În cazul gelului, după cum am spus, nu prea există o diferență.

  1. Mișcările de epiare

Firele de păr de pe picioare cresc în jos, în sensul gravitației, deaceea, pentru o epilare de succes, trebuie să dai de câteva ori cu lama în sensul creșterii acestuia, și o dată invers, pentru a-l tăia chiar de la  rădăcini.

  1. După epilare, dă drumul la apă rece!

Ai nevoie de asta pentru a închide porii. După ce te-ai epilat, clătește pielea cu apă călduță mai întâi, iar apoi cu rece. Dacă porii rămân deschiși, atunci când vei folosi crema, ea va întra înăuntru și îți poate cauza probleme. Deasemenea, dacă folosești autobronzant, în cazul porilor deschiși, te vei trezi cu pielea pistruiată.

epilatul cu lama

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends