Cum ne spalam corect parul?

Cu totii stim ca firul de par creste cu aproximativ 0,4 mm/zi, adica 1-2 cm pe luna. Pentru a mentine cresterea sanatoasa a parului trebuie sa stim cum sa ne spalam corect pe cap si care sunt etapele acestui proces.

Inainte sa spalam parul aceste trebuie descurcat cu o perie sau un piepten cu dintii rari pentru a evita sa il incurcam mai tare in momentul aplicarii samponului.

Dupa ce l-ai descurcat, regleaza temperatura apei astfel incat sa fie calduta, aproximativ 34-35 grade Celsius (daca e prea rece samponul nu va face spuma iar daca e prea fierbinte parul se va usca si poti arde scalpul care este destul de sensibil).

Mai apoi trebuie luat in calcul samponul si va sfatuim sa evitati sampoanele care fac foarte multa spuma deoarece acest lucru indica un numar mare de detergenti in continut ceea ce nu inseamna neaparat o curatare mai buna. Nu folositi excesiv de mult sampon, clatiti foarte bine parul inainte de samponare si veti putea observa ca si o cantitate mai mica de sampon va curata parul eficient.

O foarte mare importanta o are si modalitatea in care samponam, in nici un caz nu aplicati samponul direct pe firele de par ci mai intai in palme dupa care se va intinde pe toata suprafata scalpului iar parul se va spala prin miscari circulare cu ajutorul buricelor de la degete astfel se stimuleaza circulatia sanguina de la nivelul scalpului iar parul va deveni mai puternic.

Daca parul nu este suficient de curat dupa prima samponare se recomanda o a doua aplicare numai la nivelul scalpului deoarece spuma va fi mai abundenta si cu ea se pot spala lungimile si varfurile.

In final clatiti cu insistenta parul pentru a elimina orice urma de sampon si aplicati masca sau balsamul potrivit tipului dumneavoastra de par la o distanta de 5 cm de radacina, lasati sa actioneze si clatiti cu dusul de la radacina spre varfuri, este de preferat ca ultimul jet de apa sa fie rece pentru inchiderea cuticulelor. Parul nu va scartai de curatenie deoarece balsamul sau masca va lasa un strat protector de substante care vor tine praful si agentii externi la distanta.

P.S.   Nu pieptanati niciodata parul cand este ud, acesta se rupe foarte usor!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends