/ Life & Style / Cum sa devii o persoana activa?

Cum sa devii o persoana activa?

miscarea si intretinerea prin sport
Dumitrescu Madalina on 04/03/2014 - 6:52 pm in Life & Style

Oboseala, grijile, stresul, ritmul rapid de viata au deseori efectul de a ne plafona si de a ne determina un stil de viata sedentar. Pentru a combate acest stil de viata nesanatos, indiferent de ocupatia pe care o avem, trebuie sa adoptam cateva obiceiuri simple, dar eficiente care sa ne mentina activi chiar si atunci cand nu suntem solicitati.

Trezitul devreme. Multi dintre noi isi doresc sa mai aiba o zi de concediu pentru ca avem dificultati de trezire dimineata, dupa cateva zile in care am marit programul de somn in speranta ca ne vom simti mai odihniti si mai pregatiti de munca. Trezirea la o ora fixa chiar si in weekend sau vancante/concediu ne mentine ceasul biologic activ, mai ales cand reluam activitatea scolara sau de munca.

Miscarea si intretinerea prin sport. Programul de intretinere sportiva trebuie conceput in functie de ocupatia fiecaruia. Daca timpul este insuficient pentru sedinte la sala de sport, trebuie sa integram sala de sport la locul de munca, pe strada sau acasa. Scurtele pauze pentru recreere le putem folosi pentru miscari simple de decongestionare a muschilor, mersul pe jos pana acasa sau chiar folosirea pauzelor de publicitate ca sesiuni fulger de exercitii de intretinere, toate acestea sunt doar o parte dintre ocaziile de relaxare si totodata de “activizare” pe care le putem intrebuinta in favoarea noastra.

Nutritia este si ea importanta pentru a avea energia necesara desfasurarii unei vieti active, drept pentru care este bine sa tinem seama de aportul caloric adus organismului. O evidenta minima sub forma unui jurnal zilnic a ceea ce consumam ne va determina sa ne dam seama ce alimente ne fac bine, care ne dauneaza sau ne iau din energie, respectiv ce program alimentar putem adopta in functie de diverse afectiuni.

Spontaneitatea are si ea un rol important, dezvolta creativitatea, combate rutina si ajuta la gasirea de solutii in situatii diverse. Toate acestea desigur sunt propice unei vieti active. Totodata mentine viu optimismul si entuziasmul pentru trairea vietii din plin si pentru atingerea obiectivelor propuse, chiar si pe cele mai dificile.

Adoptarea acestor mici schimbari zi de zi va avea ca efect imbunatatirea calitatii vietii prin derularea si participarea intens la fiecare clipa pe care o avem la dispozitie.

imbunatatirea calitatii vietii


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->