Cum sa invingem depresia?

Depresia este atat de raspandita incat unii psihologi o numesc raceala comuna a afectiunilor emotionale. Nu trebuie sa lasati depresia sa preia controlul vietii dumneavoastre. Pentru depresia minora sau moderata, care vine si pleaca, exista multe strategii de combatere pe care le puteti incerca si singur.

Faceti miscare!

Iesiti din casa si faceti miscare. Numeroase studii au confirmat ca exercitiile fizice regulate pot fi un foarte bun stimulant pentru starea sufleteasca. Plimbati-va, ridicati greutati, sariti coarda, mergeti cu bicicleta, alergati – orice forma de exercitii este benefica.

Cautati alimente care sa va modifice starea de spirit!

• Daca sunteti consumator de cola sau cafea, reduceti cantitatea consumata sau eliminati-le

• Evitati alcoolul! Cu toate ca vinul, berea sau bauturile spirtoase va binedispun initial,alcoolul este de fapt un depresiv.

• Incercati sa consumati peste de cel putin 3 ori pe saptamana. Cercetatorii finlandezi au descoperit ca persoanele care consuma peste de mai multe ori pe saptamana au un risc cu 31% mai mic de a suferi de depresie decat cele care mananca peste mai putin de o data pe saptamana. Scrieti-va trairile pe hartie – in special pe cele dureroase. Cercetarile arata ca persoanele care scriu despre cele mai dureroase emotii timp de 20 de minute in fiecare zi isi imbunatatesc starea

Dormiti suficient! Pentru a avea un somn bun, incercati sa mergeti la culcare la aceeasi ora in fiecare noapte si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare dimineata.

Magneziul este foarte important pentru restaurarea si mentinerea sanatatii functiei nervoase. Luati 150 mg de magneziu, de preferat sub forma de citrat de magneziu (forma cea mai usor de absorbit), de doua ori pe zi. Daca luati suplimente de magneziu, trebuie sa luati si calciu. Dezechilibrul dintre aceste doua minerale poate reduce efectele benefice.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends