Cum să îţi păstrezi entuziasmul

Entuziasmul se pierde uşor atunci când nu avem scopuri care să ne determine să fin întru totul dedicaţi, de aceea nu de puţine ori se întmplă să considerăm că trăim şi muncim degeaba sau fără rost. Este adevărat că greutăţile cotidiene ne fac să pierdem din vedere lucrurile frumoase şi preţioase, însă acest lucru nu trebuie să ne împiedice să ne bucurăm de viaţă.

Forţează – te! Antrenează-te singură să devii entuziasmată de fiecare clipă, altfel rişti să devii depresivă şi apatică. Pauza de un sfert de oră – rezervă-ţi 15 minute pe zi pentru a face ceva ce îţi place (citeşte, mănâncă ceva bun, fă o plimbare prin parc, etc.).

Dormi! Somnul este o prioritate, o necesitate fiziologică ce nu trebuie amânată doar pentru că avem mult de lucru. Lipsa somnului provoacă lacune de atenţie şi concentrare.

Hrăneşte-te corespunzător! Nu te pripi să mănânci doar ceea ce ai poftă, ci mai mult ceea ce te face să te simţi uşoară, activă şi sănătoasă. O hrană bazată pe multe fructe şi legume cu siguranţă îţi va schimba starea de spirit.

Fă sport! Când te loveşte lipsa de chef, în loc să te aşezi în pat sau pe canapea şi să pierzi vremea, fă câteva exerciţii, aleargă în parc sau mergi la dans.

Evită negativismul! Nu te descuraja, nu sta prin preajma persoanelor negativiste, ci dimpotrivă, cel puţin până îţi pui entuziasmul pe picioare, stai pe lângă oameni veseli şi optimişti. Starea lor este contagioasă şi cu siguranţă te vei molipsi.

Gesturi de suflet spontane! Facerea de bine îţi dă o stare de linişte şi împăcare. Obişnuieşte (dar fără a planifica prea mult!) să faci acte simple de bunătate faţă de cei care au nevoie, dar nu transforma această obişnuiţă în obligaţie sau sacrificiu.

Spor la entuziasm!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends