Cum ştim dacă parfumul pe care îl iubim este de calitate?

Ne scăldăm în mirosuri zi de zi şi învăluim în visare oamenii pe lângă care păşim. Pulverizăm şi ne simţim frumoase şi preţioase. Toate femeile ştiu cât este de important ca simţul olfactiv să fie răsfăţat. Care sunt semnele că am ales un parfum de calitate şi nu unul contrafăcut? Ce înseamnă un parfum bun şi ce înseamnă “nota unui parfum”?

Ce înseamnă un parfum bun?

Mirosul unui parfum este de calitate atunci când îmi place, asta spunem toate. Greşit! Un parfum care are în componenţă esenţe scumpe, rare şi puternice, un parfum care persistă, este un parfum de calitate. Nu este obligatoriu ca un parfum scump să fie şi de calitate.

Secretul parfumului de calitate mai stă şi în testarea acestuia pe piele. Cred că este cunoscut faptul că mirosul unui parfum variază, o dată cu ph-ul pielii fiecărei persoane. Un parfum contrafăcut persistă maxim două ore, pe când unul de calitate ţine cel puţin 12 ore,chiar şi după contactul cu apa.

4 paşi pentru a alege şi a folosi elegant un parfum de lux:

1. Nu aplicaţi un parfum in cantitate mare!

Mirosul unei esenţe puternice se simte dupa prima pulverizare,nu este nevoie să ne turnăm un sfert de sticlă pe piele. Trebuie pulverizate 3-4 pufuri de parfum în aer şi apoi să trecem prin “norul” format. O alta variantă, şi cea mai utilizată, este pulverizarea discretă, pe zonele mai calde ale corpului şi cu o circulaţie a sângelui mai puternica.

De exemplu, pe zona de la baza gâtului, pe încheietura mâinii, în spatele genunchiului sau după ureche.
Atenţie! Pielea trebuie să fie curată înainte de aaplica parfumul, pentru o persistenţă mai îndelungată.

2. Trebuie să ştim citim ingredientele unui parfum!

Cei mai mari oameni ai parfumului folosesc clasificarea ingredintelor conform apartenenţei la o anumită familie. În plus, vom găsi pe etichetă descrierea parfumului în funcţie de notele principale care se simt.

Iată o regulă care permite înţelegerea unei aranjări a notelor parfumului. Notele de vârf alcătuiesc mirosul iniţial pe care îl simţim la pulverizare. Sunt cele mai putin rezistente şi cele mai volatile, dar cele mai puternice.

Notele de mijloc sunt componentele mirosului pe care îl iubeşti, cel care se dezvaluie pe parcursul a câteva ore. Notele de bază sunt cele mai persistente, până la 24 de ore.

3. Ambalajul face produsul?

Clar da! Un parfum contrafăcut nu va avea un ambalaj atât de îngrijit, cu folie protectoare sigilată cu atenţie sau cu un scris “embosat”, ca la parfumul original.

Un parfum de lux are un producator de lux. Acesta nu îşi va permite neglijenţe legate de aspectul sticlei-magice sau a cutiei.

Sticla în care este vândut un parfum de lux este lucrată dintr-o sticlă scumpă, foarte fină, pe când celelalte sticle ale parfumurilor contrafăcute sunt grosolane,cu colţuri groase. Capacul parfumului original se potriveşte perfect pe gâtul sticlei, fără să aibă un “joc” ,cum are cel al parfumului copie.

Experimentaţi! Agitaţi energic sticluţa cu parfum! La parfumul original, bulele formate vor dispărea în 10-15 secunde. Bulele la un parfum-copie vor dispărea imediat, ca şi când nici nu ar fi existat. Intersant, nu?

4. Conţinut şi miros de încredere?

Un parfum original, de calitate, nu va avea niciodată o nuanţă stridenă! Parfumul-copie are o notă uleioasă la atingere şi persist foarte puţin. De cealalta baricadă, parfumul original are un miros pe 3 note şi persistă şi 24 ore.

Acum crezi că ştii cum să îţi cumperi ceva demn de tine şi de valoarea ta? Ceva original. Şi nu uitaţi: esenţele tari se ascund în sticluţe mici!

parfumuri originale

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends