Dansul îți va schimba viața pentru totdeauna!

Aveam 7 ani când am călcat, singură, pragul unei săli de dansuri. Am fugit după lecții să privesc cum alte fete mai mari dansează, fără ca părinții mei să știe despre asta. Când am venit acasă, le-am zis că vreau să mă duc la dansuri și de atunci a început cea mai frumoasă poveste de dragoste, între mine și scenă. Acum, am în spate ani și ani de concerte, emoții, călătorii, costume, aplauze, lumini…

Practic, dansul este cel care m-a luat de mână și mi-a arătat lumea. Crimeea, Bulgaria, Sardinia, Franța, Austria, Ungaria, pe toate le-am colindat, din toate aceste țări am colectat zâmbete și amintiri cu prietenii mei, cu băștinașii și cu dansatorii din alte colțuri ale planetei, care trăiau în aceeași lume cu mine, cea a dansului. Niciodată nu am simțit diferența între mine și un mexican, un rus, un thailandez, un slovac sau un Italian din simplul fapt că ne aflam acolo cu un singur scop: să împărțim între noi cultura și să învățăm unul de la altul lucruri frumoase despre țările din care venim.

În spatele distracțiilor și călătoriilor, însă, au stat ore și zile de muncă grea, de antrenamente în condiții absolute diferite, de greșeli, nervi, frustări, certuri  între memrii trupei, crize de timp sau inspirație. Uneori, răbdam frig câte 5 ore la rând, doar ca să ieșim în fața unui spectator și  să-l face să zâmbească, leșinam de căldură ca să vedem un copil aplaudând, dar, orice n-ar fi, întotdeauna lăsam toate problemele și grijile în spate, ca atunci când ieșeam pe scenă, să existăm numai noi și muzica.

Dansul este, în primul rând, un sport. O oră de antrenament bun la dansuri face, câteodată, cât 3 ore la sală, din simplul fapt că, dansând, acționezi absolut toți mușchii corpului, controlezi respirația, echilibrul, și direcția, orientarea. Pe lângă asta, înveți foarte multe mișcări din balet, care te fac să fii mai grațioasă și mai elegantă în viața de zi cu zi. Un dansator îl cunoști doar după felul în care gesticulează în timp ce vorbește, pentru că mâinile lui știu să creeze numai linii armonioase.  Să-ți duci copilul la dansuri este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru el, iar peste ani îți va fi recunoscător. Aceasta este o activitate care îi dezvoltă latura creativă și, în același timp, îl învață să fie responsabil pentru timpul său, pentru felul în care își combină activitățile.

Dansul te dezvoltă din punct de vedere cultural, te învață să vezi și să apreciezi arta, să-i dai naștere. Deasemenea, făcând parte dintr-un colectiv în care înțelegerea și respectful reciproc sunt calități primordiale, devii și tu mai receptivă, predispusă comunicării cu oamenii pentru o colaborare eficientă. Greșeala unuia formează imaginea generală a trupei și, în acest fel, începi să te gândești mai mult la cei din jur, să pui pe poziția de sus nu doar interesele tale. Această activitate necesită foarte mult efort psihic și tărie de caracter, deaceea pot să afirm sus și tare că dansul în trupă și nu numai te formează ca personalitate, îți modelează felul în care privești lumea, pe lângă faptul că îți schimbă și aspectul exterior. O fată/femeie  care frecventează aceste ore niciodată nu va avea probleme cu starea în care se află țesutirile sale, mușchii, cu celulita, cu “burtica” de care multe dintre noi luptă ani în continuu, nemaivorbind de tonus și de sănătate, în general.

Despre experiența mea în dansuri pot vorbi ore în șir, dar mesajul pe care am vrut să ți-l transmit este că aceasta este ceva ce poate să facă fiecare. Poți alege să faci dansuri pentru carieră sau să nu ieși niciodată pe scenă, dansând numai pentru tine. Este absolut alegerea ta, dar eu te îndemn să nu ratezi șansa de a face ceva frumos și de a da culoare vieții tale.

Dansul este ca o carte, nu poți afla cât de bună e dacă nu o citești.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends