Usturoiul, alimentul “preferat” al lui Dracula, are multe întrebuinţări pe care în mod normal le omitem.

Iată câteva dintre acestea:
– Somnul – este recomandat (în cazul persoanelor care nu prezintă intoleranţă la acest aliment) să se consume salată cu usturoi, pentru un somn mai liniştit.
– Părul – pierderea părului poate fi prevenită sau diminuată prin tratarea scalpului cu un mix de suc de usturoi, ceai de rozmarin, miere şi suc de lămâie.
– Fumatul – pentru cei care doresc să se lase de fumat, este bine ca înainte de micul dejun să înghită doi căţei de usturoi pe stomacul gol, doi cu suc de lămâie înainte de prânz, şi încă doi înainte de cină.
– Ureche – pentru durerile în urechi, mai ales cele datorate răcelilor, se recomandă aplicarea sucului călduţ de la doi căţei de usturoi fierţi în apă clocotită.
– Tuse – se pune pe piept şi pe spate pentru a uşura durerile şi a ameliora tusea, iar pentru a evita eventuale alergii, se poate amesteca cu lămâie şi miere.
– Negi şi pete – se aplică pe piele şi se curăţă, este eficient mai ales în cazul acneei.
– Muşchi – în cazul durerilor musculare se freacă zona – problemă cu usturoi zdrobit, se poate aplica şi în comprese, care se pot menţine pe durata nopţii.
– Reumatism – se freacă usturoiul pisat pe zona care doare, pentru că are efect antiinflamatoriu şi reduce durerea cauzată de reumatism.
– Circulaţia – pentru reducerea presiunii ridicate în sânge, se administrază două linguriţe pe zi de sirop de usturoi (usturoi + zahăr + apă).
Toate aceste remedii naturiste trebuie abordate cu predominaţă de persoanele care nu prezintă alergii, probleme cu migrenele sau intoleranţă la usturoi. Femeile însărcinate nu trebuie să consume usturoi, consumul putând determina dureri ale stomacului şi intestinelor copilului, respectiv poate provoca alterarea gustului laptelui matern.
