/ Psihologie / De ce primești a doua șansă

De ce primești a doua șansă

sansa
Rox Enache on 11/04/2014 - 8:20 pm in Psihologie

În principiu, omul e limitat. Nu poți să-i întinzi nervii la nesfârșit. Oricum te iarta o dată, de două ori, în funcție și de cât de grav l-ai călcat pe coadă, dar să nu te aștepți să-ți înghită toate bullshit-urile ca pe miere. 

Și evident, numărul de iertări depinde și de relația dintre doi oameni. Dacă istoria e lungă și frumoasă, e mai ușor să dai câteva șanse de reprarare decât dacă deja de la prima impresie dă cu mucii în fasole. 

Omul oricum e crud. Taie în carne vie, învârte situația pe toate părțile și nu uită ușor greșelile altora. Adevărul e că mai degraba vede ce n-ai făcut bine decât ce ai făcut bine.

Și totuși primești a doua șansă pentru că cineva-ul care ți-o oferă mai are măcar o urmă de speranță în tine. Și nu ți-o dă de amorul artei, ci de dragul experienței anterioare, de drgul a ceea ce îi place la tine și în virtutea momentelor frumoase de până atunci.

În plus, dacă nu-ți dă șansa, clar te pierde. Te pierde ca om, ca potențial confident, ca resursă, ca model. Ca orice mod în care s-ar putea folosi de tine. Și cel mai important de știut e faptul că nu ne place să pierdem. Oricum oamenii vin și pleacă din viața noastră, dar asta nu depinde numai de noi, ci și de ei.

Și de fapt, nici nu ai parte numai de a doua șansă, ci de mult mai multe. Cu cât relația e mai strânsă, mai veche și presărată cu momente frumoase intense, cu atât ai mai multe second-chance-uri. Acum nici dacă greșești la infinit, nu te aștepta să ți se ofere oportunități de îndreptare câtă frunză și iarbă.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->