/ How To / Decorarea biroului pentru mai multă productivitate

Decorarea biroului pentru mai multă productivitate

Decorarea biroului
Dumitrescu Madalina on 12/03/2015 - 10:25 pm in How To

Spaţiul de lucru ne reprezintă, fie că lucrăm la locul de muncă sau de acasă. Felul în care organizăm şi menţinem acest spaţiu contează foarte mult în rezultatele pe care le avem. Unele persoane nu pot să îşi desfăşoare activitatea într-un loc neordonat, altele dimpotrivă nu se pot descurca dacă nu au un pic de haos pe birou.

În ambele cazuri, vă recomand următoarele idei care să vă sporească productivitatea la birou:

1. Mută-şi biroul în aer liber – în grădină sau pe balcon, atunci când vremea este potrivită, desfăşurarea activităţii în afara aerului închis dintr-o cameră, te poate face mai relaxat şi mai eficient în muncă.

2. Dacă nu poţi ajunge tu la plajă, adu plaja la tine! Fă rost de o cutie largă din lemn, umple-o cu nisip şi montează-ţi biroul deasupra acesteia. În timp ce lucrezi pe laptop de pe scaun, serveşte un suc şi relaxează-ţi picioarele în nisipul răcoros.

3. Instalează-ţi un hamac lângă masa de lucru. Un somnic de 10-20 de minute poate creşte productivitatea, în vreme ce statul în continuu la calculator fără pauzenu face decât să ne încetinească munca.

4. Birou cu panoramă – dacă te situezi într-o zonă frumoasă, înconjrat de verdeaţă sau de clădiri viu colorate (în funcţie de preferinţele fiecăruia), amenajează-ţi biroul în dreptul unei ferestre cât mai mari. Lumina naturală nu îţi va strica ochii, ci dimpotrivă te va încărca cu energie, iar când simţi că oboseşti, îţi poţi relaxa privirea cu ceea ce vezi pe fereastră.

5. Atmosferă rustică – dacă locuieşti la oraş şi îţi este dor de atmosfera revigorantă de la ţară, nimic mai simplu! Câteva ghivece cu flori, decoraţiuni naturale cu paie, funie, sau fructe uscate, bucăţi de materiale cu motive populare, sau chiar tablouri cu imagini câmpeneşti, pot transforma un birou anost şi urban într-unul şic şi provincial.

6. Intim şi uşor camuflabil. Dacă îţi doreşti un birou mai ascuns unde să nu fii deranjat şi nu ai nevoie de prea mult spaţiu, este suficient să valorifici acel colţişor din casă cu care nu ştiai ce să faci sau pe care îl foloseai ca loc pentru depozitare. O perdea sau o uşă pliabilă ascund sau dezvăluie cu uşurinţă un spaţiu de lucru economic, dar eficient. Nu uita de o sursă de lumină cât mai bună!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->