Decorarea – leac contra depresiei

Mediul în care trăim are un efect benefic sau nu asupra psihicului nostru. Se ştie doar că mergem în călătorii să schimbăm decorul, să ne deconectăm, că simţim nevoia să mai vedem şi altceva, sau că ne impresionează anumite peisaje pe care le vedem pe diverse site-uri de pe net din toată lumea. Se spune că privitul unui tablou cu peisaj de iarnă în timpul unei veri caniculare ne face să ne simţim mai răcoriţi.

De ce simţim uneori nevoia să redecoram? Auzim asta adesea în filmele străine. Pentru că avem nevoie de o schimbare în primul rând şi asta se va reflectă în mediul în care trăim şi apoi pentru că vrem să ne simţim mai bine.

Camerele aglomerate se spune că nu fac bine stării sufleteşti. Este deci bună pentru psihic ordinea. Am auzit spunându-se că o camera aşa cum e ea aranjată arată ce este în mintea celui care o locuieşte. Deci, dacă avem nevoie de ordine în viaţă, ne vom face ordine şi-n spaţial în care trăim. E obositor să vezi dezordine.

În plus, iluminarea unei camere e importantă. Ştim doar că lipsa luminii se află în strânsă legătură cu stările de depresie. De ce locuitorii unor ţări în care nu apare în mod natural soarele suferă în numere mari de depresie? De ce locuitorii unor astfel de ţări au nevoie de un bec care să le creeze senzaţia unui soare artificial?

Tocmai pentru că lumina soarelui e atât de importantă pentru o stare de bine. De ce toamna şi zilele ei mohorâte ne dau o stare proastă? Tocmai datorită lipsei de lumină.

Însă şi culoarea albă pentru pereţii unei camere se spune că ar duce la stări proaste, la halucinaţii. Deşi aparent luminoasă, culoarea albă este de evitat… Se recomandă folosirea unei nuanţe crem pentru pereţi pentru o stare bună şi o bună concentrare.

Feng shui s-ar ocupă cu această problema, a influenţei mediului asupra psihicului. Este o ştiinţă care spune că fiecare lucru aşa cum este aşezat în casă are o influenţă asupra sănătăţii psihicului. De asemenea, influenţă culorilor asupra stărilor psihice nu este nici ea neglijată în cadrul acestei ştiinţe.

Uneori ne face bine să aruncăm unele obiecte vechi şi să împrospătăm aspectul unei camere, să simţim că putem respiră… să ne simţim eliberaţi… Probabil că pe acest lucru se bazează feng-shui-ul, pe care îl putem aprofunda cu regulile lui din orice articol de pe net.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends