/ Bio & Sanatate / Despre menopauză

Despre menopauză

probleme menopauza
Dumitrescu Madalina on 26/05/2014 - 10:07 pm in Bio & Sanatate

O etapă a vieţii destul de incomodă pentru doamnele trecute de o anumită vârstă, menopauza trebuie parcursă în mod corect cu sprijin medical şi social deopotrivă.

Condiţie exclusiv feminină, menopauza se caracterizează print-o serie de schimbări fizice sau psihice dramatice. Printre acestea enumerăm:

-structura osoasă: fracturi femurale sau vertebrale, osteoporoză.
-componenta urogenitală: urinare frecventă şi urgentă, atrofierea organului sexual.
-nivelul cardiovascular: probleme ale inimii şi cerebrovasculare.
-sistemul vasomotor: palpitaţii, transpiraţii nocturne, dureri bruşte, valuri de căldură, insomnii.
-schimbări dermice: uscarea pielii.
-simptome psihice: lipsa capacităţii de concentraţie, a memoriei, a vitalităţii, anxietate, depresie, schimbări de stare de spirit, oboseală.

Aceste modificări structurale, în cazul în care nu sunt gestionate adecvat, pot duce la agravări ale stării de sănătate.

În scopul unei mai bune parcurgeri a acestei perioade este nevoie să urmărim trei sfaturi esenţiale – o alimentaţie corespunzătoare, un program sportiv permanent, timp liber pentru meditaţie, relaxare şi odihnă.

Alimentaţia corectă presupune consumul de fructe, legume, peşte, produse lactate, cereale, produse din soia, calciu, şi vitamine.

Programul sportiv recomandă practicarea de aerobic, zumba sau chiar kickbox.
Odihna şi realixarea pot fi obţinute prin practicarea de yoga, tai chi, efectuarea de plimbări şi excursii, de tehnici de respiraţie, dormitul în camere întunecoase şi răcoroase, în pijamale lejere, după un program strict.

Apelarea la acupunctură este de asemenea un remediu ce poate poate ameliora problemele produse de instalarea menopauzei.

Programul personal de gestionare a perioadei de menopauză trebuie să se bazeze pe cât mai multe dintre recomandările mai-sus menţionate, alături de adoptarea unei concepţii pozitive despre viaţă.

menopauza


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->