Despre mersul la farmacie

Pentru că este sezonul cel mai favorabil răcelilor şi bolilor de diferite feluri, m-am gândit să vă vorbesc despre un subiect pe măsură – mersul la farmacie.

Mersul la farmacie poate părea uşor, atunci când urgenţa problemei de sănătate persoanale primează. Lăsând la o parte durerea de cap de la răceală sau oboseala unei nopţi nedormite din cauza durerilor de spate, bunul simţ trebuie manifestat în orice situaţie.

De aceea, atunci când vă adresaţi farmacistului, vă invit să treceţi în revistă câteva aspecte pe care s-ar putea să le omiteţi din pricina problemei de sănătate pe care o aveţi:

– Farmacistul nu poate ţine minte ce tratament v-a recomandat ultima dată când aţi venit la farmacie.

– Nu vă poate elibera anumite medicamente fără reţetă pentru că pot să vă facă mai mult rău. Nu insistaţi să plătiţi dublu pentru un medicament nerecomandat sau cu posibile efecte adverse. De asemenea, schimbarea medicamentului faţă de ceea ce este scris în reţetă nu se poate face, decât cu acordul personal al medicului.

– Fiţi atenţi la modul de administrare al medicamentelor. Mulţi clienţi sunt atât de grăbiţi să ajungă acasă cu tratamentul cumpărat, încât nu acordă prea mare atenţie la indicaţiile farmacistului.

– Farmacistul nu este atotştiutor. Profesia îi cere în primul rând să ştie cum se numeşte medicamentul, pentru ce afecţiuni este recomandat, ce contraindicaţii are şi cum se administrează. El nu poate cunoaşte toate gusturile, culorile sau mirosurile pastilelor. Aşa că întrebări de genul „Credeţi că este rău la gust?” trebuie evitate.

– Când farmacia este aglomerată, acest lucru înseamnă nu vă veţi putea bucura de foarte multă atenţie pentru că mai sunt şi alţi bolnavi care aşteaptă în spateşe dumneavoastră. Deci, încercaţi să vă folosiţi acele câteva minute alocate cât mai eficient, punând întrebări pertinente. În cazul în care nu este o urgenţă, reveniţi în altă zi mai puţin aglomerată.

– Nu vă pierdeţi cumpătul, nu adresaţi cuvinte jignitoare şi nu ameninţaţi. Şi farmacistul este om la rândul său, ca şi dumneavoastră, lucrează zilnic cu diferiţi oameni, care au felurite probleme, pe care încearcă să le rezolve cât mai repede şi cât mai bine.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends