Despre visele lucide

Nu trebuie să vizitezi locuri speciale pentru a avea parte de experienţe interesante. De fapt nu trebuie să te deplasezi deloc. Totul se poate întâmpla în fiecare noapte. Visele ne-au purtat mereu în alte lumi. Iar de ceva vreme aproape toată lumea vorbeşte despre antrenamentul pe care îl face pentru a obţine experienţe nebănuite cu visele lucide.

Visele sunt făcute pentru a proteja somnul, spune psihanaliza. Dar sunt destule personae care doresc mai mult de atât de la ele. Aceste persoane doresc să-şi poată controla visele. Să poată să le dea curs aşa cum ar dori. Să poată explora mai mult un vis, să poată să dea alt curs acţiunii, să facă cât mai multe şi să aibă vise cât mai vii.

Se vorbeşte despre nivele de antrenament cu visele lucide. Cu cât eşti mai experimentat, cu atât poţi profita mai mult şi poţi face mai multe. Există grupuri care oferă sfaturi şi schimb de experienţă pe net (forumuri, facebook) pe această temă. Există de asemenea tutorial youtube şi cel puţin un documentar pe care doritorii îl pot urmări.

Documentarul Conscious Dreaming (2013), scris de Maija Koukkari şi Blair Stewart, a fost nominalizat în 2014 pentru Creative Scotland Student Media Award. În aproximativ 30 de minute aflăm de experienţele a trei începători în arta viselor lucide. Un grup de experţi îi va ajuta să reuşească, prin recomandarea de exerciţii de meditaţie şi prin folosirea de aplicaţii pentru telefonul mobil.

Experţii din Anglia intervievaţi în acest documentar sunt Dr. Keith Hearne, Charlie Morley, Caroline McCready şi Susan Blackmore. Un exerciţiu recomandat este să stai relaxat pe pat încercând să intri în starea de paralizie specifică somnului.

Alte tutoriale îţi recomandă să verifici realitatea în care te afli. Dacă nu se aprinde lumina de la întrerupător sau nu îţi vezi faţa în oglindă înseamnă că te afli într-un vis şi poţi începe să-l explorezi aşa cum doreşti. Sigur că fiecare îşi poate găsi metoda care i se potriveşte cel mai bine: unii visători spun că văd dacă nu funcţionează gravitaţia, dacă îşi pot trece mâna prin perete, dacă au mai multe degete, dacă nu pot citi ora pe ceas etc.

Studii recente neurologice au arătat că visătorii lucizi gândesc mai mult despre procesul gândirii decât alte persoane. Adică au zona cortexului prefrontal (zona responsabilă cu controlul cogniţiei conştiente şi al reflecţiei) mai mare. Dacă acest lucru se datorează antrenamentului pentru visele lucide sau dacă acest lucru pur şi simplu le face posibile este obiectul unei alte cercetări.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends