/ Fitness & Dieta / Dieta Shapiro – o dietă permisivă

Dieta Shapiro – o dietă permisivă

Dieta Shapiro
Ana Drobot on 24/03/2016 - 10:42 pm in Fitness & Dieta

Nutriţionistul Howard Shapiro ne spune că de fapt singurele reguli într-o dietă sunt cele naturale, îndemnându-ne parcă să facem cum simţim. Nimic nu e bătut în cuie.

Nu există aşa-numitele abateri, şi asta pentru că, dacă ne e poftă de ciocolată şi ne rezumăm la supă permisă de dietă, pe urmă vom mânca de fapt mai multă ciocolată decât dacă am fi mâncat când am avut poftă.

Dietă e celebră pentru posibilităţile de combinare ale alimentelor, şi pentru ideea de a nu renunţa la planul dietei dar şi de a nu ne simţi frustraţi. Se pot savura îngheţată, bomboane pe parcursul dietei fără să ne îngrăşăm, şi fără ca această abatere să ducă la împiedicarea continuării dietei.

Ideea dietei Shapiro este de a evita monotonia, de a evita şi cercul vicios legat de regimurile yoyo, prin evitarea sacrificării plăcerii de a mânca anumite alimente. Shapiro spune că alegerea se face mai uşor privind decât gândind.

Astfel lucrăm aceeaşi emisferă cerebrală, iar mesajele vizuale persistă mai mult în memorie. Ne putem da seama cum un bol mare de supă este echivalent ca număr de calorii cu o jumătate de pulpă de pui, sau că un sfert de tartă cu lămâie echivalează cu şapte linguriţe de îngheţată.

Dieta Shapiro propune ascultarea instinctului, adică ne spune să nu limităm porţiile, ci să mâncăm când ne e foame, alegând ce alimente ne tentează.

Meritul acestei diete este că ia în considerare factorii psihologici ce duc la problemele ce apar pe parcursul dietelor. Shapiro crede că secretul multor probleme ce cauzează greutatea în exces şi recâştigarea greutăţii pierdute este bazat pe psihologie.

Sursa foto: simple.wikipedia.org


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->