Divergent și-a meritat cele în jur de 270 de milioane de dolari adunați în toată lumea!

Toată lumea vorbește despre acest film, nu? Și are pentru ce! Trecând cu ochii peste lista filmelor apărute în 2014, Divergent se situează printre primele poziții pentru ideea absolut originală, regia excelentă și actori buni.

Aflându-se alături de X-Men: Days of Future Past și The Hunger Games: Catching Fire, Divergent și-a meritat, cu siguranță, vecinii din vârful listei. Dacă primele două filme menționate au fost continuarea unor subiecte deja cunoscute de noi, Divergent a deschis o nouă pagină în cartea celor mai bune filme science fiction.

Filmul a fost făcut după romanul devenit bestseller New York Times în 2011 al scriitoarei americane Veronica Roth. Primul film corespunde primului volum, iar acestea sunt 3, așa că producătorii mai au în plan încă minim două filme, ceea ce mă bucură foarte mult după ce am vizionat prima creație, reușită din toate punctele de vedere de altfel.

Acțiunea are loc întro lume post-apocaliptică, în orașul Chicago. Societatea este împărțită în 5 grupuri numite facțiuni, strict delimitate prin sarcinile, atribuțiile și valorile promovate în interiorul fiecărui grup. Astfel, se crede că acest model de societate este ideal și răspunde tuturor necesităților umane și lichidează posibilitatea apariției conflictelor și a războaielor. Dar, aceasta este doar o iluzie.

Natura umană nu poate fi controlată, mai ales divizată în categorii. Întotdeauna vor exista cei pentru care sistemul este o închisoare și aceștia sunt divergenții. Ei nu se încadrează nici într-un grup și au o gândire alternativă, ei sunt unicii care văd clar situația și înțeleg că oamenii nu sunt perfecți, respectiv nu există societate perfectă. Însă, în lumea post-apocaliptică divergenții reprezintă cel mai mare pericol pentru sistem.

Biatrice este un divergent și la ceremonia de alegere a facțiunii din care vrei să faci parte tot restul vieții ea alege Neînfricarea, unde îl întâlnește pe Four, un tânăr pe cât de chipeș și puternic, pe-atât de enigmatic. Însă, lumea perfectă în care Biatrice spera să se încadreze, păstrându-și secretul despre natura sa, se destramă.

Ce va face un divergent? Cu siguranță, va încerca să-i apere pe cei dragi și să-i pună la pământ pe cei care stau în spatele haosului, dar ea nu va putea face asta de una singură. Sau poate ea nu este singura care se deosebește de ceilalți?

Dacă ar fi să compar ideea acestui film cu altele, aș găsi destule asemănări cu Equilibrium (2002), care, la fel, merită văzut.

Personaje unicale, acțiune, efecte, dramă… toate ingredientele pentru un film cu-adevărat bun!

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends