/ Reviews / Duchess of Duke Street

Duchess of Duke Street

Duchess of Duke Street
Ana Drobot on 27/01/2015 - 11:44 pm in Reviews

Un serial pentru cei cărora le plac poveştile de epocă, cu tot ce înseamnă ele, decor, probleme ale vieţii de atunci, tipuri de personaje de atunci, foarte bogate şi foarte sărace. Cele din urmă încearcă să-şi croiască un drum spre înalta societate şi spre o viaţă mai bună.

Iată aşadar un serial creat de BBC (1976-1977) despre o tânără care doreşte să-şi urmeze un vis. Visul ei poate fi surprinzător pentru telespectatorii obişnuiţi cu tinerele de demult, cum e Louisa, din acest film care are loc în Londra între 1900 şi 1925, care încearcă să îşi croiască drum spre un alt mod de viaţă.

Ne aşteptăm că ea să dorească să fie scriitoare, spre exemplu. Să dorească să scape de o căsătorie aranjată. Deşi se va confrunta şi cu această problemă. Louisa însă doreşte să îşi câştige existenţa nu oricum ci devenind bucătăreasă.

Pare oarecum ciudat, însă pe parcursul filmului vedem cât de greu este pentru o femeie în acea perioadă să pătrundă în această meserie. I se oferă slujba de ajutor la bucătărie însă ambiţia ei este să înveţe să gătească. Şi în cele din urmă bucătarul o va învăţa şi ea se va dovedi foarte pricepută. Îi admirăm dorinţa de a reuşi cu orice preţ.

Filmul însă nu se opreşte aici. Personajul Louisei va evolua. Până la urmă se va şi căsători şi se va ocupa de un hotel. În tot acest timp avem de a face şi cu bârfe şi cu poveştile altor personaje şi aflăm despre vieţile femeilor din acele timpuri tot felul de detalii.

Una din clientele ei de la hotel s-a căsătorit pentru a scăpa de o viaţă foarte săracă acasă şi pentru a-i face în ciudă surorii sale, spre exemplu.

Atmosfera epocii şi problemele reuşitei în viaţă se combină pentru a crea o poveste plină de farmec. Unele dileme ale personajelor rămân actuale şi astăzi. Tema realizării unui vis, ca al Louisei, a reuşitei în viaţă, a obţinerii unei vieţi mai uşoare, a dragostei.

Fiecare episod are 50 de minute.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->