/ Diverse / Ea este prietena mea cea mai bună! Deci, suntem la pachet

Ea este prietena mea cea mai bună! Deci, suntem la pachet

prienete bune
Nelly Șargu on 08/04/2014 - 11:51 pm in Diverse

Deseori ai auzit pe cineva dintre bărbați zicând că prietenia între femei nu există? Sunt sigură că nu o dată. Această afirmație este alimentată din afinitatea femeilor pentru bârfe, din curiozitatea pe care o manifestă față de viața altora și răutatea cu care își trătează fostele colege de clasă. Da, acestea sunt „perlele” noastre, fetelor.

Dar, bărbații nu fac distincția dintre prietenia noastră adevărată și „cunoștințele”, de care chiar ne face plăcere să ne ascuțim ghearele. Asta este. Femeia vrea să fie unică și se folosește de orice ocazie pentru a detrona pe cineva nedemn de titlul care i s-a acordat într-un grupul de prieteni sau în societate(noi îi luăm în calcul pe toți). Da, ne place dreptatea. Ne interesează întotdeauna viețile altora, pentru că vrem să știm dacă noi am fi procedat la fel în aceleași situații în care s-a aflat șefa noastră sau vecina, dacă am fi spus aceleași cuvinte sau dacă am fi îmbrăcat aceeași rochie cu print floral la banchetul de Revelion.

Toate acestea nu sunt altceva decât dictracțiile noastre, un mod de a face timpul să treacă. Dar, prietenia adevărată dintre două femei...este ceva ce bărbatul niciodată nu va înțelege. Este vorba despre ora 3 dimineață când te-ai certat cu el, nu ai somn, o suni pe ea și cu o voce răgușită de atâta plâns îi scâncești în telefon: „Dormi?”, iar ea îți răspunde: „Nu mai are importanță, zi-mi ce s-a întâmplat?” Este vorba despre serile în care nu vă ziceți nimic, dar vă simțiți durerea reciproc, strângeți în palme două căni gigante cu ceai și mușcați din aceeași ciocolată, uitându-vă la „Sex and The City”. Este vorba despre momentul acela în care el te-a sărutat pentru prima dată, iar gândul care țopăie prin minte este „Vai, o să mă omoare pentru asta, dar trebuie să-i povestesc!” Aș putea continua la infinit. Le știu pe toate, pentru că dintre toate bucuriile pe care mi le-a putut oferi viața, una este faptul că nu am simțit niciodată ce înseamnă trădare în prietenie. Fiecare dintre prietenele mele sunt oglinzi în care îmi văd sufletul. Dacă le povestesc ceva lor, este ca și cum aș scrie asta pe o foaie și aș îngropa-o la marginea Pământului.

Prietena adevărată este cea care niciodată nu te judecă, sau, mă rog, te judecă, dar apoi îți zice că ar fi făcut la fel; este cea de la care fraza „Ce proastă ești!” sună ca cea mai frumoasă declarație de dragoste; este cea care zice „Dacă îl văd vreodată pe stradă și sunt cu mașina, o să uit să iau piciorul de pe accelerație” și apoi îți mai întinde un șervețel...

Pentru fericirea prietenei tale, întotdeauna vei fi gata să faci orice. Bărbații sunt altfel. Ei niciodată nu-și povestesc tot, ei niciodată nu-și dau sfaturi dacă nu este vorba despre despărțire sau divorț, ei niciodată nu vor povesti unul altuia cât de frumoasă este acea fată când se supără sau ce glumă o face să râdă cel mai tare. Noi povestim. Pentru noi toate detaliile sunt importante.

Prietenia dintre femei există! Dar, legătura este atât de profundă, încât raționamentului bărbătesc iar fi imposibil s-o înțeleagă.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->