Educatia non-tradiţională

Educaţia non-tradiţională înseamnă un alt fel de educaţie, un tip de învăţământ personalizat şi permanent orientat către nevoile individului.

În ţările mai dezvoltate, acest tip de educaţie a început prin binecunoscutele lecţii la domiciliu (specifice copiilor care proveneau din familii înstărite sau care aveau diverse probleme de sănătate), care cu timpul s-au dezvoltat în susţinerea cursurilor chiar în cadre specializate fiecărui domeniu.

Astfel, un copil care are o oarecare predilecţie spre sport, dar şi spre informatică, pe lângă acele cunoştinţe de bază, legate de citit, scris şi calculat, îşi poate alege să înveţe acele materii care îl pasionează, frecventând cursurile unor şcoli speciale, cluburi sau săli de antrenament.

Acest tip de educaţie este considerat a fi orientat către copil, deoarece îi oferă acestuia posibilitatea de a studia ceea ce îi place, de a se specializa pe un domeniu care îl pasionează şi poate cu timpul de a activa profesional tocmai în acel domeniu.

Educaţia non-tradiţională capătă o mai mare amploare datorită faptului că multe sisteme de învăţământ, de stat şi publice, dau greş în a menţine trează atenţia şi interesul copiilor şi tinerilor la învăţătură, curriculum-urile şcolare fiind destul de slab concepute.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends