Eleganță întunecată- gothic style

Pe meleagurile noastre, comunitățile metal sunt destul de micuțe și firave și de cele mai multe ori stilul lor vestimentar se limitează la niște bocanci, tricouri negre cu formația preferată, brățări cu ținte si…cam asta e imaginea stas. Comparativ cu ce se întâmplă pe la nordici (Finlanda este patria metalului și a goth-metalului îndeosebi) sau pe la nemți, la noi stilul rockerimii metaliste este sărăcuț.

Ca domnișoară sau doamnă parcă se pretează ceva mai multă feminitate și mister. Pe ideea asta s-a bazat și stilul vestimentar gothic feminin. Rochii lungi, vaporoase, dantelărie, corsete strânse, păr lung, un voal discret, mănuși, ciorapi de plasă, trandafiri roșii sângerii, eventuale brățări cu ținte mai mari sau mai mici, catarame etc, toate denotă dramatism, mister și eleganță.

Machiajul are ca piese de rezistență ochii fardați în stil smokey eyes (fie nuanțe de la negru la gri, fie nuanțe de gri-vișiniu etc) și rujul roșu, uneori roșu vișiniu, alteori roșu-violet sau, în cazurile mai teribiliste- negru. Unele adepte ale stilului apelează la sprancenele cât mai subțiri cu conturul puternic creionat, altele optează pentru forme naturale.

Și gothicul feminin îl putem încadra în două categorii după accesoriile folosite: un gothic elegant și unul ceva mai agresiv. Pe care îl preferi?

Gothicul elegant

Cele ce adoptă acest stil își exprimă foarte bine feminitatea și misterul prin ținuta lor. Elementele stilului sunt rochiile lungi, dantelate, mănușile, eventualele voaluri negre, machiajul smokey, aerul misterios. Părul este de preferință lung, drept și negru. Bineînțeles, rochia nu trebuie sa fie totalmente neagră, se mai acceptă și variantele vișiniu-negru (cu precădere), indigo-negru etc, dantelăria, volanele, voalul și să nu uităm de corset, fac parte din ținută.

Gothicul agresiv

Gothicul agresiv amintește parcă de punk. Părul poate fi toate culorile, se acceptă și creste, porțiuni rase, machiajul este mai strident și de obicei sprancenele sunt foarte subțiri și accentuate fie prin creion/tuș, fie prin tatuaj cosmetic. Ținuta poate conține și rochițe sau fustițe scurte, materialul poate fi și pielea neagră sau latexul (kinky, eh?). Acestora li se adauga neapărat țintele, cataramele, lanțurile, eventualul dres de plasă ușor vulgar, poate chiar rupt iar încălțările sunt fie bocanci, fie cizme înalte, fie cu talpă ortopedică, fie cu toc cui și porțiunea din față mai butucănoasă.

Fetelor gothice li se mai adaugă, de preferință, și un accesoriu cu sau fără plete, imbrăcat în pantaloni de piele, mulați, cu eventuale catarame și lanțuri.

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends