/ Frumusete / Exfolierea tenului

Exfolierea tenului

exfolierea tenului
Madalina Radu on 31/05/2014 - 9:31 am in Frumusete

Exfolierea este un proces imperios necesar pentru pielea corpului nostru. Trebuie să avem o rutină privind acest proces deoarece exfolierea ne ajută în foarte multe aspecte: în primul rând se apropie vara şi tot ce ne dorim este să avem un bronz impecabil.

Nu putem reuşi asta decât dacă pielea noastră nu prezintă nici măcar o urmă de „piele moartă”, este foarte bine hidratată şi fină ca de bebeluş. Dar, pentru a exfolia corect trebuie să fim atente la modul în care realizăm gomajul deoarece putem să facem mai mult rău decât bine dacă nu exfoliem corespunzător.

În primul rând avem nevoie de produsele necesare potrivite fiecărui tip de piele, astfel incât mai întâi trebuie sa avem bine stabilit tipul pielii. După ce am stabilit acest aspect, trecem la alegerea produselor. Pentru cele care au un stil de viaţă sănătos şi preferă totul organic probail ştiţi deja că putem realiza nişte produse exfoliante perfecte chiar la noi acasă.

Ca să devină exfoliat trebuie să folosim produse care să conţină zahăr sau sare, produse puţin rigide cu ajutorul cărora să putem elimina celulele moarte ale pielii.

În ceea ce priveşte exfolierea tenului, pe care o recomandăm cel puţin o dată pe săptămână, se folosesc produse sub formă lichidă, cremoasă deoarece pielea de pe faţă este mult mai sensibila decât pielea de pe orice parte a corpului.

Pentru persoanele cu pielea uscată se recomandă exfolierea tenului o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce persoanele ce nu au o piele sensibilă pot folosi geluri exfoliante uşoare în fiecare zi, esenţial este să existe o rutină privind acest proces.

Dacă în ritualul nostru de exfoliere folosim produse precum perii speciale de curăţare a feţei sau bureţei este foarte important să îi curăţăm după fiecare utilizare!

După ce tenul este exfoliat şi curăţat în profunzime de toate impurităţile şi toate reziduurile machiajului de zi cu zi, trebuie să hidratăm pielea post-exfoliere deoarece atunci este momentul în care pielea este vulnerabilă şi trebuie să o îngrijim cu atenţie!


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->