/ Psihologie / Expresiile faciale -Minciuna

Expresiile faciale -Minciuna

minciuna
Diana Vlaicu on 17/04/2014 - 9:44 am in Psihologie

Atunci când apar schimbari in viaţa noastrâ,gesturile pe care le facem sunt altele. Dar dacă am începe să ne modificăm gesturile pentru a ne schimba viaţa ?

Faciesul nostru deţine 43 de muşchi care se mişcă pentru a exprima anumite emoţii:fericire,tristeţe,dezgust,dispreţ,frică,furie,uimire .

Minciuna .Din păcate ea,nu este o emoţie dar vreau astăzi să vă arăt moduri prin care puteţi depista cand sunteţi minţit .

Nu există gesturi propriu-zise ale minciunii ci categorii gestuale care trădează temperamentul de simulator .Cercetătorii au descoperit că din 10 cuvinte ,3 sunt neadevăruri.Gesturile si încordarea pot simula minciuna.Partea stanga a corpului întotdeauna te va da de gol,indiferent dacă eşti dreptaci sau stângaci .Dacă dreptaciul gesticulează  cu mana stangă şi stângaciul cu mana dreaptă,fii sigur ca persoana cu care comunici nu îţi spune adevărul .Mincinoşii nu îşi pot controla microexpresiile .Simulatorul are tendinţa să-şi acopere gura cu mâna ,tind să plaseze obiecte către interlocutorul său în timp ce poartă o conversaţie cu acesta .

Dacă această persoană are privirea ridicata spre dreapta îşi accesează imaginaţia,deci fiţi sigur că urmatoarele lui cuvinte nu sunt adevărate .Dacă privirea este ridicată spre stânga  îşi acceseaza amintirile .

Mâna dusă la nas,răspunsurile foarte lungi şi detaliate sunt şi ele simulatoare.La femei,ele  tind să se joace cu părul în timp ce vorbesc.

Dacă persoana îşi retrage corpul înainte să raspundă  înseamnă că+şi ia avânt ca să poată anihila eventuala impulsivitate a unei replici la cald . Acest uşor recul îi permite să gasească imediat un răspuns în conformitate cu imaginea sa ,ceea ce lasă sa se presupună că poate recurge la o minciună ca să evite să se dea cu capul de un adevăr sau de o realitate inoportună .

                                              „Minciuna e grabită. Adevărul întotdeauna aşteaptă.”

                                                                                                                                                 Al.Vlahuţă


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->