/ Bio & Sanatate / Farfuria verde

Farfuria verde

Asparagus, avocado, brocolli
Adina Popa on 05/03/2014 - 7:03 pm in Bio & Sanatate

Primăvara este anotimpul schimbării ai al prospeţimii, elemente care trebuie să se regăsească şi în farfuria noastră. Abia ieşit din iarnă, corpul nostru are nevoie de puţin ajutor. Suplimentarea porţiilor de fructe şi legume este cel mai potrivit răsfăţ pe care putem să ni-l oferim în această perioadă.

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că cel mai ridicat procent de vitamine şi minerale şi regăseşte în fructele şi legumele de culoare verde. Calciul, fierul, fosforul şi magneziul sunt cruciale pentru sănătate şi le puteţi asimila consumând:

Asparagus este una dintre puţinele plante pe care îndrăznesc să le numesc „sănătate la pachet”. Încărcat cu substanţe nutritive, asparagusul este o foarte bună sursă de fibre, acid folic, vitaminele A, C, E şi K, precum şi crom – un mineral care îmbunătăţeşte capacitatea insulinei de a transporta glucoza din sânge în celule. De asemenea, este detoxifiant, are proprietăţi anti-îmbătrânire, protejează şi luptă împotriva anumitor forme de cancer.

Avocado este, poate, cel mai hrănitor fruct. Conţine toţi cei 9 aminoacizi esenţiali pentru organism, foarte multe vitamine şi 14 minerale. Este fructul cu cel mai mare conţinut de ulei, are pulpa cremoasă şi gustul asemănător cu cel al alunelor.

Broccoli este leguma ale cărei proprietăţi antioxidante sunt suficiente nu numai pentru prevenirea cancerului, dar şi pentru detoxifierea generală a organismului. Consumată de 3 ori pe săptămână, broccoli previne uscarea pielii, acneea, căderea părului şi întăreşte unghiile. Datorită resurselor bogate de acid folic, ar trebui inclusă în dieta săptămânală a femilor însărcinate şi este, de asemenea, recomandată în problemele de obezitate, colesterol şi hipertensiune.

Castravetele curăţă organismul de toxine, purifică sângele, întăreşte funcţiile inimii, are proprietăţi benefice pielii – repară celulele distruse şi vindecă arsurile, reduce febra, tratează infecţiile la rinichi, are efect antiinflamator – este adesea folosit pentreu ochii umflaţi sau iritaţi, pentru acnee, arsuri la stomac sau conjunctivite.

Kiwi este un fruct mic, plin de surprize mari. Consumul zilnic al acestui fruct reprezintă o modalitate delicioasă de a-ţi asigura sănătatea cardiovasculară şi protecţia împotriva astmului bronşic. Conţine mai multă vitamina C decât o portocală şi este o importantă sursă de potasiu.

Lime-ul este recunoscut pentru eficienţa sa digestivă şi este recomandat pentru pierderea în greutate, deoarece acidul citric arde grăsimile şi previne depunerea acestora. Datorită cantităţii mari de flavonoizi şi vitamina C, acesta combate constipaţia şi este benefică pielii.

Spanacul, aşa cum ştim cu toţii, este planta care îl făcea pe marinarul Popeye extrem de puternic. Ceea ce poate veţi fi surprinse să aflaţi este că, spanacul îl ajuta pe Popeye să se protejeze şi împotriva problemelor inflamatorii, a problemelor cardiovasculare, cele legate de stres, oase şi cancer, în acelaşi timp.

În plus, combinate într-un blender, fructele şi legumele amintite mai sus, se vor transforma în cele mai sănătoase şi hrănitoare sucuri posibile.

 


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->