/ Gourmet / Fasole bătută

Fasole bătută

fasole batuta
Cerasela Badr El-Din on 11/03/2015 - 9:14 pm in Gourmet

Timp de preparare: 1 ora şi 30 minute + timpul necesar pentru înmuiat
Dificultate: Uşor
Porţii: 4

Fasolea bătută este unul dintre cele mai delicioase preparate şi poate fi gătită, cu uşurinţă, în orice bucătărie. Iată una din cele mai simple reţete.

Ingrediente:

- 500 g fasole alba uscată
- 4-5 căţei de usturoi
- 3 cepe mari
- 1 lingură pasta de roşii
- sare şi piper dupa gust
- ¼ cană ulei de măsline
- ulei pentru prăjit ceapa

Mod de preparare:

Spălăm fasolea şi o punem la înmuiat în apă rece peste noapte. A doua zi, spălăm fasolea şi o punem într-o oală încăpătoare, plină cu apă rece. O fierbem 15 minute, apoi aruncăm apa, clătim fasolea cu apă fierbinte şi o punem din nou la fiert, în oala plină cu apă fierbinte.

Fierbem fasolea aproximativ 45-60 minute ( timpul variază în funcţie de fasolea folosită) sau până când se înmoaie complet. Strecurăm fasolea şi o punem într-un blender. Păstrăm o parte din apă.

Punem căţeii de usturoi şi uleiul de măsline in blender peste fasole şi amestecăm pâna obţinem o cream fină şi omogenă. În cazul în care consistenţa este prea densă, mai adăugăm puţină apă, dar puţin câte puţin, ca să nu obţinem o cremă prea lichidă. Se potriveşte de sare şi piper.

Ceapa tăiată julienne se freaca cu sare şi se căleşte în ulei până capătă o culoare aurie. Se pune pasta de roşii si se găteşte încă 5 minute. Se pune fasolea bătută într-un castron mai mare sau se fac porţii individuale şi se pune sosul din ceapă prăjită şi pastă de roşii peste.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->