Femeile din Orient, prizonierele propriei frumuseți!

Femeia este cea care secole la rând a visat întruna. Unul dintre lucrurile pe care și le-a dorit cel mai mult a fost libertatea. Libertatea de a gândi, de a-și alege felul în care vrea să-și trăiască viața, de a-și exprima gândurile, de a-și face auzite convingerile, libertatea de a spune bărbatului “ajunge”. Precum un prizonier care își marchează fiecare zi, săpând cu un cui în perete o linie, încă o linie și încă una, femeia a așteptat cuminte momentul în care se va răzbuna. Am mers spre emancipare cu pași mici, dar siguri, pentru că am știut pentru ce luptăm. Am vrut să deținem dreptul la vot și l-am obținut. Acum ne bucurăm de drepturile pe care le avem și nici nu ne mai amintim că pentru a le avea am îndurat multe. Ni se pare firesc să alegem pe cine să iubim, cu cine să ne căsătorim, ce facultate să facem și cum să ne îmbrăcăm. Dar, nu pentru toate femeile din lume este așa.

femeia musulmana dedicată slujirii bărbatului

Orientul este și a fost dintotdeauna tărâmul poveștilor, al deșerturilor luminate de razele unei luni pline, melodiilor care pătrund în suflet parcă din altă lume și al caravanelor. Imaginația o să-ți deseneze întotdeauna cele mai frumoase lucruri, dar niciodată adevărul. Dacă ai da la o parte stofele care se leagănă în adierea vântului și te-ai uita printre toate aceste frumuseți, ai vedea o femeie îmbrăcată în negru din cap până-n picioare, cu privirea țintită în pământ și care vorbește atât de încet încât acel vânt se transformă în răcnet de leu. Este o femeie musulmană, a cărei viață este dedicată slujirii bărbatului. Există sute de mii de păreri, articole și cărți scrise la această temă, care se ceartă și se contrazic între ele. Unii consideră că regulile pe care trebuie să le respecte o femeie din Orient și modul de viață pe care trebuie să-l ducă nu este deloc unul dur, ci binecuvântat. Că toate acestea se fac pentru a o proteja de răul dinafară. Există un grăunte de adevăr în acest fel de abordare, dar sunt mult prea multe argumente contra, încât această filozofie nu are nici o șansă de a înflori și a se răspândi.

femeia musulmana

Nu mai are rost să vorbim despre felul în care sunt obligate femeile musulmane să se îmbrace. Este arhicunoscut că nu au voie să-și expună nici o parte a corpului înafară de ochi, care pot fi și aceștia acoperiți cu o pânză semitransparentă. Părul, gâtul, mâinile și picioarele trebuie să fie numaidecât acoperite, chiar dacă afară sunt +50 de grade C. Motivul pentru care aceste femei  trebuie să se ascundă este însuși corpul lor, care în religia musulmană este considerat “murdar”, pentru că stârnește dorința bărbaților. Femeia nu ar trebui niciodată să vorbească cu voce tare în prezența bărbatului. Aceasta nu are dreptul să privească în ochii unui bărbat, nici ai soțului, nici ai oricărui alt reprezentant al sexului masculin. Femeia musulmană nu are dreptul să iasă din casă fără a fi însoțită de soț sau de cineva dintre rudele lui. Nu are dreptul să se rujeze, coafeze, să-și facă manichiura, să citească reviste, să se plimbe prin mijlocul unei străzi, numai pe margine, ca să fie cât mai nevăzută, ca să existe cât mai puțin…

Una dintre temele cele mai dureroase legate de acest subiect este “târgul de mirese”, care se face între familiile cu același statut social. Îmaginează-ți tu, femeia care știe ce înseamnă să iubești cu adevărat un bărbat, să simți cum ți se accelerează pulsul când îl vezi, cum devii îndrăgostită, că toate acestea sunt niște sunete mai puțin însemnate decât bâzâitul unei albine pentru cei din Orient. Nu ai dreptul să alegi cu cine să-ți petreci tot restul vieții. Va trebui să-l slujești pe acel bărbat pe care îl va alege familia ta. Acesta poate avea 20 sau 60 de ani, iar tu poți fi prima sau a patra soție. Tu nu știi cum se va comporta el cu tine și, cel mai rău, nimeni nu o sa te asculte în cazul în care te vei simți rău alături de el…

În spatele poveștilor Shaherizadei stau multe femei care și-ar dori, poate, o altă viață. Da, multe dintre ele ar prefera să moară decât să trăiască așa cum suntem obișnuite noi, dar și mai multe ar da orice ca să se scalde în mare fără a purta kilograme de material pe ele, pentru posibilitatea de intra în conversație cu un bărbat fără a fi bătută în piață, pentru a spune lumii ce gândește! Este o probabilitate foarte mică că vom reuși cândva să le arătăm lumea cu ochii noștri, dar vom continua să visăm…Cine știe, poate reușim și de data aceasta.

femeile musulmane din Orient

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends