/ Psihologie / Femeile single: blestem sau binecuvântare?

Femeile single: blestem sau binecuvântare?

femeile_singure
Nelly Șargu on 23/05/2014 - 11:13 pm in Psihologie

În zilele noastre, o femeie independentă este o femeie neînțeleasă. Foarte puține sunt cazurile când o femeie singură are parte de susținere din partea familiei sau a prietenelor care, cu siguranță, sunt căsătorite sau în relații.

De obicei, cei care au un partener nu se împacă ușor cu gândul că cineva poate fi singur și, în același timp, să nu se dea cu capul de pereți din cauza soartei. Din contra, această femeie este fericită, împlinită, echilibrată, mulțumită cu viața pe care o duce, dar deschisă pentru a primi pe cineva în viața sa, dacă acest cineva va apărea la orizont.

Cum este posibil să trăiești fără partener? Aceasta este întrebarea tuturor celor care, după o despărțire, văd în fața lor doar un singur scop: o nouă relație și cât mai repede. Da, majoritatea femeilor cad într-o depresie mai adâncă decât lacul Baikal atunci când rămân singure.

De ce? Pentru că tot ceea ce știu despre sine s-a format în conformitate cu caracterul celuia care era lângă ea: „îmi place pictura, pentru că el e pictor”, „îmi place acest gen de muzică, pentru că el o ascultă într-una și m-am obișnuit cu ea”, „vreau să locuiesc în acel oraș, pentru că el va trece cu munca acolo și chiar mi s-a părut și mie un loc fain”.

Când femeia care a spus toate acestea (sau femeile) va rămâne singură, va exista o posibilitate enormă că ea va înțelege: tot ceea ce a spus nu o caracterizează deloc. Și atunci, ce-i place ei? Cine este ea? Frica de a rămâne pustie o face să vrea cât mai repede să-și găsească un nou partener, fără a încerca să-și caute personalitatea și abia apoi să construiască cu cineva o relație nouă, dar, deacum, sănătoasă.

Femeile single, care sunt și fericite pe lângă acest fapt, sunt printre cele demne sa fie numite Femei Puternice. Societatea va încerca întotdeauna să le marginalizeze, pentru că ceea ce nu este ca în “turmă”, este, automat, considerat a fi o deviere. Nu este cazul nici măcar să reacționezi la privirile jalnice ale așa numitelor “prietene”, pentru că în spatele multor astfel de priviri se ascunde invidia.

Învață cine ești tu, înainte să descoperi lumea altcuiva, pentru a nu le confunda.

femeie independenta


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->