/ Diverse / Fifty Shades of a good reading

Fifty Shades of a good reading

fifty shades
Ema Axinia on 14/04/2014 - 12:55 pm in Diverse

S-au scris multe recenzii despre această trilogie. S-au făcut ducumentare, s-au luat interviuri cititorilor, autoarei, se va lansa și filmul. Mi-a strârnit curiozitatea, am căutat-o în librării, unde ce-i drept am fost puțin tristă pentru că nu-mi permiteam întreaga colecție. Dar am primit-o cadou în cele din urmă!

Nu știu alți critici cum au evaluat trilogia Fifty Shades, însă eu am citit trei romane pe nerăsuflate. Pe lângă povestea de dragoste, destul de siropoasă la început, apoi din ce în ce mai picantă, autoarea E.L. James descrie cu mult stil anumite trăsături, locuri și situații ceea ce te face un mic spectator al poveștii. Gurile rele ar spune că Fifty Shades e un cover după Twilight doar că în loc de vampiri sunt oameni obișnuiți cu obiceiuri sexuale mai puțin obișnuite. N-aș putea fi întru totul de acord cu ei.

Întra-adevăr cuplul Anastasia & Christian poate intra ușor în rândul stereotipiilor: ea, o fată cuminte, care nu iese în evidență prin ceva anume, preocupată mai mult de școală decât de distracții; el, un om de afaceri tânăr, prosper, râvnit de toate femeile ce-i ies în cale, un misterios  care încă n-a găsit-o pe the one. Însă elementul cheie al poveștii îl constituie nu atât el prin caracterul lui fascinant ci obiceiurile pe care le are.

Dacă în viața reală este un om de afaceri care și calculat fiecare mișcare din timp, și ale cărui afaceri sunt orientate spre eradicarea sărăciei, deși el duce o viață opulentă, în interiorul său se dă o luptă continuă. În încercarea sa de a scăpa fantomele unei copilării nefericite se afundă într-o zonă întunecată a plăcerilor neobișnuite. Când o întâlnește pe Ana, o vede ca pe spusa ideală, însă cunoscând-o mai bine își dă seama că ea poate fi colacul de salvare. În schimb ea  vede tot timpul în Christian un zeu grec de care nu este vrednică.

De la agonie la extaz, această trilogie te face să încerci toate senzațiile. Mai mult decât o poveste de dragoste, mai mult decât o carte erotică, E. L. James a redactat un manual despre cum să renunți la inhibiții și prejudecăți.


0 POST COMMENT

Dati un raspuns

-->