Fifty shades of Grey (Cincizeci de umbre ale lui Grey)

Mult aşteptatul film, adaptare al romanului omonim al scriitoarei britanice E. L James, este o peliculă care merită urmărită, atât de către sexul feminin, cât şi de către cel masculin. Are în distribuţie actori tineri şi frumoşi, iar protagoniştii sunt desăvârşiţi în rolurile pe care le interpretează.

Frumuşelul Jamie Dornan (de origine irlandez) îl interpretează pe miliardarul tânăr şi sexy, Christian Grey, în timp ce delicata Dakota Johnson (fiica actorilor Mellanie Griffith şi Don Johnson) se transpune foarte bine în pielea Anastasiei Steele, o tânără pasionată de literatura engleză (preferatul ei fiind Thomas Hardy cu al său celebru roman Tess of the D’Urbervilles) care este o fire mai introvertită, dar foarte inteligentă şi suavă.

Filmul redă foarte bine cartea, surprinde foarte bine momentele acesteia, desigur unele dintre ele neapărând în film fiindcă cartea e destul de bogată în detalii.

La ce să vă aşteptaţi de la acest film ? La momente hazlii, tandre, senzuale, erotice, care vă vor incita simţurile. Veţi dori să urmăriţi şi continuarea filmului, dar va trebui să aşteptaţi cred eu până anul viitor. Acesta fiind o trilogie, vor mai fi două părţi (specific aceasta pentru cei; cele care nu ştiu).

Fifty shades of Grey (Cincizeci de umbre ale lui Grey) ni-i aduce în prim plan pe Christian Grey, un tânăr potent financiar, care deţine un imperiu (Grey House), adoptat la vârsta de patru ani de familia înstărită Grey şi pe timida Anastasia Steele, studentă şi viitoare absolventă a universităţii, unde Christian este unul dintre principalii sponsori. Anastasia studiază literatura engleză, astfel că am putea deduce că este o fire romantică. Scriitorul ei preferat este Thomas Hardy cu romanul Tess of the D’Urbervilles. Ea locuieşte împreună cu Kate Kavannagh într-un apartament.

Anastasia merge în locul lui Kate la Grey House să îi ia interviu lui Christian Grey în locul lui Kate (aceasta fiind bolnavă). În momentul în care cei doi se văd se creează o legătură instantanee, se simte între ei atracţia şi chiar mai mult decât atât. Când ajunge înapoi la Kate, Anastasia rămâne surprinsă să afle că tânărul Christian Grey i-a răspuns la toate întrebările. (acesta i-a luat foaia cu întrebări într-un moment de neatenţie al acesteia, când s-a urcat în lift; cei doi s-au privit în ochi şi şi-au rostit prenumele unul altuia). Interviul a fost luat pentru revista universităţii.

Anastasia nu îi dă prea multe detalii lui Kate despre cum a decurs întâlnirea dintre ea şi Christian, însă Kate realizează că prietena ei a rămas impresionată de elegantul domn Grey. În timp ce Anastasia lucra la Clayton’s îşi face apariţia enigmaticul domn Christian Grey. Acesta procură mai multe articole care o pun pe gânduri pe Anastasia.(articole care mai târziu le va folosi pe ea; sfoară, bandă adezivă…).

Aceasta îi mulţumeşte pentru interviu şi îi spune că prietena ei, Kate, ar fi dorit să aibe poze recente cu el pentru articol. Acesta îi spune Anastasiei că este liber următoarea zi şi îi dă acesteia o carte de vizită pentru a-l suna în legătură cu această chestiune. Zis şi făcut. Următoarea zi, lui Christian i se fac poze de către Jose, un amic fotograf al Anei. Kate, stând în spate cu Ana, în timp ce lui Christian i se fac poze, îi spune acesteia că el nu îşi poate lua ochii de la ea. Ana îi răspunde că a invitat-o la cafea după sesiunea foto. La cafea Christian simte că nu poate continua legătura cu Ana din cauza firii lui dominatoare. Ieşiţi din cafenea,

Christian o prinde pe Ana înainte de a fi accidentată de un biciclist trecător. Christian îi prinde capul Anei, dorind parcă să o sărute, ea îşi inchide ochii şi aşteaptă sărutul lui, însă acesta nu mai vine.
Este seara în care Kate şi Anastasia se petrec, având în vedere că au dat examenul final, acestea aşteptând doar festivitatea de absolvire. Acestea, împreună cu Jose beau destul de mult, iar Ana, nefiind rezistentă la bătură se ameţeşte.

Merge la baie, unde îl sună pe Christian spunându-i că acesta doar o tachinează. Anastasia nu îi specifică lui Christian unde se află, în ce bar, însă Christian vine oricum după ea, ajungând exact în momentul în care Jose a vrut să o sărute pe Ana. Cei doi merg la el la hotel, dar nu înainte de a o înştiinţa pe Kate şi pe Elliot, fratele lui Christian, venit cu el de la hotel. Următoarea zi Ana se trezeşte într-un pat străin, având să i se aducă la cunoştinţă de către Christian că aceasta a dormit cu el (doar atât!!!, nu au făcut nimic altceva :)), ea fiind într-o stare avansată de ebrietate).

Christian o invită la întâlnire după ce ea termină cu munca. Anastasia acceptă şi cei doi se văd la ora respectivă pe acoperişul unei clădiri, unde Christian o aşteaptă lângă un elicopter pe care îl va pilota chiar el până în Seattle.

Ajunşi în apartamentul lui Christian acesta i-l arată Anastasiei. Ba mai mult decât atât, o duce în “camera lui de joacă”, unde acesta îi spune că suspune femeile, având tot felul de lucruri, de la cătuşe, lanţuri, până la biciuri şi alte unelte. Anastasia îi afirmă lui Christian că aceasta nu a mai fost cu nimeni, moment în care Christian se gândeşte să schimbe situaţia. De data aceasta, cei doi nu doar dorm împreună, ci fac mai mult decât atât.

Dimineaţa, mama lui Christian îl vizitează, ajubngând să o cunoască şi pe Anastasia şi chiar să o îndrăgească.
Christian îi dă Anastasiei să semneze un contract de confidenţialitate, prin care aceasta se obligă să nu spună nimănui despre relaţia lor. Acesta îi spune că vrea ca ea să îi fie supusă şi că trebuie să respecte anumite reguli, altfel va fi pedepsită.

Când o lasă acasă la ea, îi dă şi documentele respective. Cei doi stau deoparte unul faţă de celălalt un timp, pentru ca Ana să se poată decide dacă doreşte o astfel de relaţie (dominator-supusă) sau nu. Timp în care Christian i-a dat Anei un laptop pentru a putea comunica prin e-mailuri. Cei doi vor ajunge să negocieze respectivul contract dominator-supusă, vor ajunge să apară împreună într-o poză, să ia masa în familie, însă Ana nu se va fi decis cu contractul.

În film sunt scene încărcate de patos carnal, de supunere, de dominare. Acestea indică că Anastasiei îi place rolul de supusă, iar Christian nu poate fi decât dominator, acesta fiind iniţiat în aceste taine la vârsta de 15 ani, fiind supusul dnei Robinson, o prietenă de-a mamei lui, timp de 6 ani. Acesta a rămas prieten cu ea, aceasta dându-i sfaturi în ceea ce priveşte femeile.

Ultima parte a filmului este mai hard, în sensul că Anastasia îl provoacă pe Christian să îi arate cât de dur poate fi în a o pedepsi, până unde ar ajunge. Astfel că tânărul Christian ia biciul şi o biciuieşte la fundul gol pe Anastasia de 5 ori. Acest moment declanşează furie în Anastasia, nemaidorind să îl vadă. Îi restituie lucrurile pe care el i le-a dat şi îi spune că nu mai are ce să caute să se apropie de ea. Filmul se termină cum a început, cei doi privindu-se în ochi, ea fiind în ascensor şi el în faţa ascensorului, însă de data aste între cei doi este o altfel de încărcătură energetică şi emoţională.

Hope you enjoy every second if it, like I did, twice. Sper să savuraţi acest film, la fel cum l-am savurat eu, de două ori. Vizionare plăcută !

Fifty shades of Grey

We will be happy to hear your thoughts

Dati un raspuns

Fashion & Trends